Didim'de Sandra Frandley adlı bayanla aynı evde yaşayan Finlandiya doğumlu İngiliz vatandaşı Anne Orvokki Garner, "Bakkala gidiyorum" diyerek çıktığı eve bir daha dönmedi.
Beş günden beri kayıp olan Anne Orvokki Garner'ın ev arkadaşı Sandra Frandley de "Arkadaşım garner köpeğim ollie ile bakkala gideceğini söyledi. O günden sonra kendisinden bir türlü haber alamadık. Garner tanımadığı kişinin arabasına binmez, iyi niyetli bir yapıya sahiptir. Evden çıkarken de pasaport ya da kimliğini de almış. Böyle kayıp olması endişe verici. Kendisi aklı başında birisi hayatından endişe ediyoruz" dedi.
Kayıp olan İngiliz Anne Orvokki Garner'in yolda yürürken ayağını burktuğu ve çevredekiler tarafından Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Garner'in daha sonra ambulansla Kuşadası'nda özel bir hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin burada yapıldığı belirlendi.
Garner'ın arkadaşı Sandra Frandley'in kayıp şikayeti üzerine polisin arama çalışmaları neticesinde arkadaşının Kuşadası'nda bulunduğu öğrenildi. Garner'ın evinin telefonunu unutması ve durumunu yakınlarına bildirememesi sebebiyle ortaya bu durumun çıktığı öğrenildi.
İngiliz Anne Orvokki Garner (72) taburcu olarak evine geldi. Garner'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.