Alınan bilgiye göre, 26 yaşındaki Rıza Bayram'ın 4 gün önce Fahrettin Paşa Mahallesi'nde kaybolduğu ihbarı üzerine polis ekipleri arama çalışması başlattı.

Bayram'ın Berdan Irmağı'na düşmüş olabileceği ihtimali üzerine DSİ tarafından Berdan Barajı'ndan ırmağa giden su kesildi. Su seviyesinin azalması sonucu iki gündür ırmakta çalışma yürüten sualtı polis ekipleri cesede ulaştı.

Bu arada, çalışmaların güvenli bir ortamda yürütülmesi için çevik kuvvet ekipleri ırmak etrafında tedbir alırken bazı mahalleli bu duruma tepki gösterdi. Gruptaki bazı kişilerin polise taş atması üzerine arbede yaşandı. Çıkan arbede sırasında bir polis memuru atılan taşla yüzünden yaralandı.

Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un aile yakınlarıyla görüşüp onları teskin etmesi üzerine gerginlik bir süre sonra yatıştı; ancak cesedinin ırmaktan çıkartılması sırasında yeniden olaylar çıktı. Taş atan ve polis araçlarına zarar veren gruba biber gazıyla müdahale edildi.

Bayram'ın sudan çıkartılan cenazesi otopsi için Adana Ardli Tıp Kurumu'na gönderildi. Mahallede ise olayların zaman zaman devam ettiği gözlendi.

Öte yandan Bayram'ın kaybolması ve ırmağa nasıl düştüğüyle ilgili araştırma başlatıldığı bildirildi.