Bilindiği gibi, Dalaman’da yaşayan Mücahit Kozluk (23) 1 ay önce ortadan kaybolmuş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesi tarafından yaklaşık 1 ay önce Dalaman Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurması üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, uzun takip sonunda öldürüldüğü tespit edilen Kozluk’un cinayet zanlısı Hasan Yılmaz’ı yakalamıştı. Mahkemeye sevk edilen Yılmaz tutuklanarak Fethiye Ceza evi’ne gönderilmişti.
 
Kayıp Mücahit’in cesedini arama çalışmalarını devam eden Dalaman Emniyet Müdürü Mehmetlüğü ekipleri, cesedin bulunması için Dalaman Çayı’nın suyunun kesilip, casedin çayda aranmasına karar verdi.
 
Dalaman Emniyet Müdürlüğü; Akut, Muğla Valiliği Acil Afet İşleri ekibi, Köyceğiz Beyobası Raftingi Ekibi, Muğla Emniyet Müdürlüğü Marmariz Dalgıç Polisleri ve Tigem’den yardım alarak Dalaman Çayı’nda aramalara başladı.
 
Beyobası Raftikçilerin botlarla dalaman çayına ve Dalgıç Polislerin çaya dalmaları sonunda Kayıp olan Mücahit Kozluk’un cesedi öldürülmüş olarak çalılara takılı olarak bulundu.
 
Ortaca C. Savcılığın ve olay yerin irncelemesi sonunda Kozluk’un cesidi Dalaman Çayı’ndan çıkarılarak incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Merkezi’ne gönderildi. Soruşturmanın çok yünlü olarak devam edeceği yetkililer tarafından bildirildi. (iha)