Muammer Manav, anne ve babasının Silivri, Selimpaşa"daki Sporkent"te bulunan yazlığına yakın olması için, Denizkent"te yazlık kiralamıştı. Baba Manav sabah işe gidiyor, anne Aslı Manav da iki kızlarıyla tatil yapıyordu. 8 Eylül"de sabah yağmur başlayınca, kayınpederi Aslı Manav"ı aradı. “Kızım yağmur şiddetleniyor, sizi alayım. Beraber kahvaltı yaparız” dedi. Ancak Azra ve Dila uyuduğu için, anne Manav, “Çocuklar uyandıktan sonra ben arabayla gelirim” yanıtını verdi. Saat 10.00"da Aslı Manav, kızları Azra ve Dila"yı alarak arabaya bindi. Muammer Manav da işine gitmek üzere yola koyuldu.


“Çocuklar yanımda gel kurtar bizi”


Yürüyerek 5 dakikada ulaşılabilecek siteye, yağmur yağdığı için otomobiliyle gitmeye çalışan Aslı Manav, yoldaki tadilat nedeniyle ara sokaklara saptı.

Ancak bu sırada yağmur daha da şiddetlendi. Karşı taraftan sel suları gelmeye başlayınca, Aslı Manav eşini arayarak, “Sele kapıldık, denize sürükleniyoruz. Çocuklar yanımda. Kurtar bizi” diyebildi. Bu anda, sürüklenen iki otomobil Aslı Manav"ın otomobilinin üzerine doğru geliyordu.

Anne Aslı Manav, o dehşet anlarını yakınlarına şöyle anlatı: “Otomobillerin üzerimize geldiğini görünce panik yaptık. Eşim telefonda "Arabanın sunroofunu (açılır tavan) açın" deyince, otomobilin üzerine çıkmaya çalıştık. Azra bana sarıldı. Dila"yı kucağıma almaya çalıştım. Ancak ellerimden kaydı gitti. Sahile doğru sürüklendik. Sonrasına dair hiçbir şey hatırlamıyorum.”


Anne ile küçük kızı balıkçılar kurtardı


Aslı Manav ve kızı Azra"yı, sürüklendikleri azgın suların arasından balıkçılar kurtardı. International Hospital"da ilk müdahaleleri yapılan anne kız ailenin isteği üzerine Amerikan Hastanesi"ne sevkedildi. Göğsündeki ağrı nedeniyle anjiyo yapılan Aslı Manav"ın olay sırasında kalp krizi geçirdiği de tespit edildi. Olayın şokunu atlatamayan ve yoğun bakıma alınan Aslı Manav"ın yanına birinci derece yakınları kabul ediliyor. Sel sularına kapılan minik Dila"yı arama çalışmaları ise sürüyor. Dila"nın babası Muammer Manav da umudunu asla yitirmeyeceğini belirterek, Silivri"de yapılan çalışmalara katılıyor.Hürriyet