Alınan bilgiye göre, Bala ilçesinin kuzeyinde bulunan Büyükdavdanlı köyünde kaybolan amca çocukları Gökmen Tosun (4) ve Sebahi Tosun (5) köyden 4 kilometre uzaklıkta Elmadağ ilçesinin Kamışlı mevkisinde bulunan Hamo Şekke Yaylası'nda bulundu.

Olay yerine giden jandarma ekipleri, çocuklardan Gökmen Tosun'un soğuktan öldüğünü belirledi.Sebahi Tosun ise hava ambulansıyla Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Bala ilçesinin kuzeyinde bulunan Büyükdavdanlı köyünde kaybolan amca çocuklarından Sebahi Tosun'a (5), bulunduktan sonra düşen vücut ısısını normale döndürmek için İlçe Devlet Hastanesinde su şişeleriyle müdahale edildi.

Soğuktan etkilenen ve hayati tehlikesi bulunan Sebahi Tosun,istenilen hava ambulansıyla Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Yurt dışında bulunan ve olayın ardından Türkiye'ye gelen Sebahi Tosun'un babasının da hava ambulansıyla Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Öte yandan, hastaneye gelen Sebahi Tosun'un annesi, fenalaştığı için tedavi altına alındı.Aşağı Kamışlı köyü İsmet'in Yaylası mevkisinde Sivil Savunma uzmanları ve köylüler tarafından bulunan amca çocuklarından Gökmen Tosun (4) soğuktan ölmüş, Sebahi Tosun (5) ise İlçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı./sabah