Söke'nin son dönemlerde gelişmekte olan dağ köylerinin başında gelen 430 nüfuslu Kaygıllı köyünde, toprak kaymasının etkisinde kalan köy camisinin içinde çatlaklar oluşunca cami ibadete kapatılırken, Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik ekipleri de hazırladıkları raporda caminin yıkılması yönünde görüş bildirdiler.
1979 yılında geçirdiği tadilat sonrası camilerinin bugünkü duruma geldiğini anlatan köy muhtarı Cavit Gavaf, şunları kaydetti:
''1970'li yıllarda yapılan camimiz arazinin meyilli olması nedeniyle bugünkü teknolojiden uzak olarak yapılırken, zaman içindeki toprak kaymaları cami içinde duvarlarda çatlaklar oluşturdu. Köy sakinlerimiz camiye girerek ibadetlerini yaparken endişe duyuyordu. Camimizi sadece bayram namazında kullanabildik. Yıkılmasına gölümüz razı değil ama cemaatimizin olası bir tehlike yaşamaması için gerekli önlemleri aldık. Önümüzdeki günlerde yıkılacak olan camimize bir an önce yeniden kavuşmayı ümit ediyoruz. Yeni camimize kavuşana kadar eski ilkokulumuzu cami olarak kullanmak istiyoruz.''