AYDINPOST HABER-Çarşı içindeki güvenlik kameralarının tamamını tarayan ekipler, sadece kazağı görünen bir kişinin genç kızın arkasından geçerken bir saniyeden daha az bir zaman zarfında telefonu çaldığını belirledi. Kazak, üzerinden çalışma yapan ekipler şüpheliyi kısa sürede yakaladı.
            Olay, Yağcılar çarşısı içinde meydana geldi. 16 yaşındaki M.K. ve aynı yaştaki kız arkadaşı A.F. dershaneden çıktıktan sonra Yağcılar çarşısı içinde gezmeye başladı. Bir süre gezen ve mağazalara bakan iki genç kızdan M.K. eve geldiğinde cep telefonunun olmadığını gördü. Sırt çantasında taşıdığı cep telefonunun çalınmış olabileceğine ihtimal vermeyen M.K. telefonunun kaybolduğunu ailesine bildirdi. Aile büyüklerinin isteğiyle M.K. cep telefonunun kaybolduğunu polise de bildirdi. Genç kızın Yağcılar Çarşısı içinde vakit geçirdiğini ve en son çarşıya girmeden önce telefonu kullandığını belirleyen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde çalışma başlattı.
BİR SANİYEDEN AZ ZAMANDA ÇALMIŞ
            Çarşı içindeki güvenlik kameralarındaki görüntüleri kare kare inceleyen polis ekibi sadece kazağı görünen bir kişinin genç kızın arkasından hızlıca geçtiğini fark ederek görüntü üzerinde detaylı olarak incelemede bulundu. Kameranın görüntülerinden bir saniyelik zaman diliminde çantadaki cep telefonunun çalındığını tespit eden ekipler, çalışmalarını sadece kazağı görünen şüphelinin kimliğini belirlemeye yönlendirdi. Beyaz kazağı ile tespit edilen şüphelinin genç kızları çarşı girişinden itibaren takip ettiğini belirleyen ekipler, şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Olaydan bir gün sonra aynı kazakla Ramazan Paşa Camii önünde görülen 17 yaşındaki N.C. ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. Sorgusunda suçunu itiraf eden N.C.’nin telefonu sattığı öğrenildi. Satılan telefon polis tarafından bulunarak M.K.’ya teslim edilirken, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mahkemeye sevk edilen N.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(Fotoğraf: Cem Ulucan)

56-1.jpg

57-1.jpg