Olay önceki gün Altınkum Mahallesi'nde bulunan kapalı pazar yerinde meydana geldi. Zihinsel engelli A.C., annesiyle birlikte pazara gitti. Kalabalık olan pazar yerinde annesinin elini bırakan çocuk, ortadan kayboldu. Annesi pazar içerisinde oğlunu ararken, fiili livata suçundan poliste 3 suç kaydı bulunan Ö.A. küçük çocuğu yalnız başına dolaşırken gördü. 

Ö.A. yardım etme bahanesiyle yanına gittiği A.C.'ye annesine götüreceğini söyleyerek pazardan çıkarıp ormanlık alana götürdü. Ö.A., burada tecavüz ettiği küçük çocuğu daha sonra şehir merkezine bırakıp kaçtı. Polis tarafından ağlarken bulunan A.C. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ailesine teslim edilirken, pazarda kendisini bulan adamın tecavüz ettiğini, ardından bırakıp kaçtığını söyledi.

Olayla ilgili araştırma başlatan Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, A.C.'nin tarif ettiği bölgede bulunan bir akaryakıt istasyonunda çocuğun ve şüphelinin birlikte görüntülerini tespit etti. Küçük çocuğa kola ısmarlayan ve elinden tutup götüren adamın kimliğini tespit eden polis, şüphelinin daha önce de 3 erkek çocuğuna tecavüzden sabıkalı Ö.A. olduğunu belirledi.

Saklandığı inşaatta yakalanarak gözaltına alınan tecavüzcü, A.C. tarafından da teşhis edildi. 

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Ö.A., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.