Akyazı İlçesi Boztepe Köyü’nde oturan ve geçimini çiftçilik yaparak sağlayan 5 çocuk babası Bektaş Ünlütürk, geçen yıl kimlik bilgileri kullanılarak adına alınan çek koçanı ile çok sayıda firmaya 200 bin TL'ye yakın karşılıksız çek yazıldığı gerekçesiyle Uşak Asliye Ceza Mahkemesi'nce 160 günlük hapis cezasına çarptırıldı ve 17 Ocak'ta tutuklandı.

Tutuklandıktan sonra savcılığa suçsuz olduğunu belirten bir dilekçe yazan Ünlütürk, yapılan incelemede çeklerde bulunan imzaların kendisine ait olmadığının anlaşılması üzerine 11 gün cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Tahliye edilen Bektaş Ünlütürk, "Çok büyük haksızlığa uğradım. Bu olay beni etkiledi. Evrak üzerinde ne suç işlediğimi dahi bilmiyorum" dedi. Ünlütürk, kısa süre sonra sabıka kaydı çıkartmak için adliyeye gittiğinde de 'karşılıksız çek vermek ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından sabıkaları olduğunu öğrenince ikinci şoku yaşadı.

Adli sicil kaydında İstanbul, Bursa, Uşak ve Edremit mahkemelerince hakkında kesinleşmiş hapis ve para cezaları verilen Ünlütürk'ün, yakınları cezaevinden tahliye olduktan sonra hakkında yeni davaların açıldığını öğrenince çok üzüldüğünü ve içine kapandığını anlattı.

Önceki gün evinde rahatsızlanarak Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bektaş Ünlütürk yaşamını yitirdi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Ünlütürk dün toprağa verildi.