Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Ali Koç ile Şekip Mosturoğlu bugün bir basın toplantısı düzenleyerek eleştirilere cevap verdiler.

İlk sözü alan Ali Koç, "Kaybedilmiş bir şey yok, takımımıza güvenmeliyiz" dedi.

Fenerbahçe tarihinin en kötü başlangıcını yapmalarına rağmen lider ile olan puan farkını 2'ye indirdiklerini hatırlatan Koç, "Son 3 haftada alınan olumsuz sonuçlar sezon başındaki durumu çağrıştırsa da, taraftarlar "şampiyonluk kaçtı" diye endişeye kapılmasın. Şampiyonluğun en büyük adaylardan biriyiz. Kaybedilmiş hiç bir şey yoktur. Son 5 senede 3 şampiyodnluk alan ve ikisini son anda kaçıran takımımıza güvenmeliyiz.

Fenerbahçe mücadele ettiği her alanda başarılı olmayı hedefleyen bir kulüptür" diye konuştu.

Kamuoyunu çok meşgul eden hakem hatalarına da değinen Ali Koç, "Federasyon ve kurullarının iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Fakat hakem müessesesi futbolun hızına yetişemiyor. Hakemlerin de günümüz futboluna ayak uydurmasını ivedikle beklemekteyiz" dedi.

"FENERBAHÇE'YE DİL UZATMAK TARAFTARLIK DEĞİLDİR"

Ali Koç, camia içinden gelen insafsızca eleştiriler olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

Camiamız içerisinde kendisini taraftar olarak adlandıran fakat Fenerbahçe'nin kabybetmesini dileyecek kadar gözü dönmüşler de maalesef mevcut. Ancak takımımımızn şampiyon olmasını istemeyen, kötü sonuçlara sevinen bu zihniyet azınlıkta ve tüm caimaya mal edilemez. Bu kendini bilmezler bir avuç kadar az...."

"Fenerbahçe'mize dil uzatmak , takımın yenik dirumda olduğu durumda 2. golü yemesi için bağırmak taraftarlık edğildir. Beğenmiyor alabilirsiniz ama Fenerbahçe'nin aleyhine tezahürat yapmanızı gerektirmez"

"Seçim arafesindeyiz. Bu görevi bizden daha iyi yapmaya ardaylar varsa FB'ye yakışır bir metodla ortaya çıkmalarını istiyoruz. Bu dönemin Fenerbayçe'ye yakışır bir şekilde, aday olacak kişilerin kulübümüzü güçlendirecek projelerle...Çirkin saldırılar Fenerbahçe'ye zarar verir. Son 10 yıla bakan iyi ile kötünün ayrımını yapacaktır zaten. Bu süreçte katettiğimiz yol herkes tarafından biliniyor"

"ARAGONES ÇOK İYİ BİR HOCA, SEZON SONUNDA DURUMU DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Aragones ile ilgili soruyu da yanıtlayan Ali Koç, "Hocamızın kariyeri ve tecrübesi ortada. Aragones'in disiplini, ciddiyeti ve 7/24 çalışması bizi çok etkiliyordu. Hocamızın kısa vadede takımı istediği yere getiremedi. Avrupa başarısı Türkiye'de de başarılı olacağının göstergesi değildir. Bize göre çok çok iyi bir hoca. Bizler de gidişten memnun değiliz. Fakat kaybedilmişy bir şey yok. Sezon sonunda gerekeni yapacağız."diye konuştu.

Şekip Mosturoğlu ise hiç bir taraftar grubu ile problemleri olmadığını ve kendisini o grubun lideri olarak tanıtanların bir takım şeyler peşinde olduğunu belirterek "Onlara yakın bloklardaki taraftarlarımız bile onlardan şikeyetçi. Durum budur " dedi.

Takımda kalıp kalmayacağı merak edilen 4 oyuncu hakkında da bilgi veren Mosturoğlu, "Deivid ve Selçuk ile problem yok. En kısa sürede imzalar atılacaktır. Lugano ile de özellikle para konusunda bir problem yok. Volkan ile de görüşüyoruz. 4 Oyuncumuz ile de sözleşme yenileyeceğiz" şeklinde açıklama yaptı.

HÜRRİYET