Kanada Çığ Merkezi, bölge ve yerel yetkililerin uyarılarını hiçe sayan adrenalin düşkünü kayakçılardan şu ana kadar 4'ü çığda yaşamlarını yitirdi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP'den Dan Moskaluk, kış şartlarının en ağır şekilde hüküm sürdüğü British Colombia'nın Golden bölgesine kayak partisi için ABD'den gelen bir grup kayakçının, dün helikopterle bırakıldıkları zirveden inerken çığa yakalandıkları ve içlerinden birinin öldüğünü açıkladı. Moskaluk, ismini açıklamadığı kayakçının cesedinin arkadaşları tarafından kar altından çıkarıldığını ve grup üyelerinin de Golden General Hastanesi'nde tedavi altına alındıklarını belirtti.

Bölge yetkilileri tüm uyarılara karşın biri kasım ve diğer 2'si ise aralık ayında 3 kişinin daha British Colombia ve Alberta eyaletinin dağlık bölgelerinde kayak yaparken çığ altında yaşamlarını yitirdiklerini kaydetti.

Kanada Çığ Merkezi de internet sitesi ve yerel kaynaklardan yaptığı duyuru ve uyarılarla hangi bölgede çığ yaşanacağı konusunda kayak yapmak isteyenleri bilgilendiriyor.