Aydın"da aday adaylığını ilk açıklayan isim olan ve yaklaşık bir yıldır değişik projeler üzerinde çalışan Aydın Belediye Meclis Üyesi ve Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Şevket Kaya, projelerini sivil toplum örgütlerine anlatmaya başladı.
Henüz aday adayı olmasına rağmen, Aydın"ın trafik, otopark, işsizlik sorunları ile tarım ve sanayide yaşanan sorunların çözümü için şimdiden uzmanlara projeler hazırlatan Şevket Kaya, benimsediği yönetim şekli ve seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeler hakkında dün gece de sanayicilere bilgiler verdi.
Aydın Marangozlar Odası organizesinde, oda üyesi ve sanayicilere yönelik düzenlenen toplantıya yüzlerce kişi katıldı. Toplantının açılışında konuşan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Bir sivil toplum örgütü olarak seçmen ile şehrimizi yönetmeye aday olmuş kişileri buluşturmak istedik. Kesinlikle taraf değiliz. Kendisini tanıtmak isteyen herkesi de dinlemeye hazırız. Aydın"da aday olduğunu ilk açıklayan isim Şevket Kaya"yı başarılar diliyoruz” dedi.
Oda Başkanı Süleyman Algün"ün açılış konuşmasının ardından, toplantıya katılanları kendini tanıtarak projeleri hakkında bilgiler veren Şevket Kaya, Aydın"ın çok daha iyi bir görünüme, Aydınlının da çok daha modern ve rahat bir şehirde yaşaması gerektiğini söyledi. Kaya “2004 yılında Partim AK Parti"nin yöneticileri tarafından Belediye Meclis Üyeliği teklif edilince heyecanlanmıştım. Ve beklediğimden çok farklı bir belediye yönetimi ile karşılaştım. Türkiye"nin ve dünyanın pek çok şehrini dolaştım. Aydın"ın şehircilik anlamında çok geri kalmış. Maalesef Adnan menderes Bulvarı dışında gelişen ve cazibe unsuru olan bir yer de yok” dedi.
“İŞSİZLİK TEMEL SORUN”
Aydın"ı yönetmeye talip olduğundan bu yana değişik araştırmalar da yaptığını kaydeden Şevket Kaya, Aydın"ın en öncelikli sorunun işsizlik olduğunu ve sorunlarının temel çözüm noktalarından birinin jeotermal enerjinin kullanılması olduğunu söyledi. Kaya “Yaptığımız araştırmalarda Aydın"da yaşayan her 100 kişiden 65"inin işsizlikten dert yandığını gördük. Belki birileri "İşsizlik sorununu çözmek belediyelerin işi değil" diyebilir. Ancak benim anlayışıma göre temel belediyecilik hizmetlerinin yanında şehirde yaşayan her vatandaşın mutluluğu da yerel yönetimlerin görevidir. Maalesef geçen yıllarda ünlü bir işadamı Aydın"da yatırım yapmak için günlerce uğraştı. Ancak bürokratik engelleri aşamayınca yatırımını Ödemiş"te yaptı. Şimdi Aydın"dan Ödemiş"e traktörler işçi gidiyor. Yatırım yapıp istihdam oluşturan herkese her türlü desteği sağlayacağız. Bunun yanında jeotermal enerjimizi mutlaka değerlendireceğiz. Allah"ın Aydın"a lütfü olan bu enerjiyi kullanarak, enerji üretimi, şehrin ısıtılıp soğutulması, organize seracılık, termal ve sağlık turizmi projeleri ile Aydın"da istihdam sorununu çözeceğiz” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren toplantıda AK Parti Belediye Başkan aday adayı Şevket Kaya, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.