Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin ile TÜFAD yönetim kurulu üyeleri Aydınspor 1923’e iade-i ziyarette bulundu. Fikir alış verişi şeklinde geçen ziyarette Aydınspor 1923’ün altyapı için özerk bir dernek kuracağı belirtildi.‘Özerk altyapı’ sisteminin Aydınspor 1923 için tarihi bir başlangıç niteliğinde olabileceğini ifade eden TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, “Üst yapıya bağlı bir alt yapının başarılı olması zor gözüküyor. Üst yapıya verilen mesainin yoğunluğunda altyapı boş veriliyor, yeteri kadar ilgilenilemiyor”dedi.

Aydınspor 1923’ün altyapı konusunda başarılı olmasının çok büyük önem taşıdığını ifade eden Tekin, “Aydınspor 1923 bu şehirde üst kimlik olmalı. Aydın ismi önemli bir marka. Türkiye’nin ve dünyanın Aydınspor ismini tanıması gerek. Basketbol, voleybol gibi branşlarda sponsorluklarla Avrupa’da mücadele edilebiliyor. Bunu yapabilmeliyiz. Aydınspor ismini dünyaya tanıtmalıyız”diye konuştu.

TÜZÜK KONGRESİ YAPILACAK
Sözlerinin devamında Aydınspor 1923’Ün tüzük kongresine hazırlandığını anlatan Kaya, “Tüzük kongresinde sınırlar çizeceğiz. Kongrenin ardından delege sayısını arttırmayı amaçlıyoruz. Uzun vadeli planlarımız var. Bundan dolayı hocamızla 3 yıllık anlaşma yaptık”ifadelerini kullandı.
TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin’de 3 yıllık anlaşmanın önemine dikkat çekerken, Aydınspor 1923’e başarı dileğinde bulundu.