En hızlı kravat bağlama tekniği ile Guinness Rekorlar Kitabı"na giren Sabahattin Kara, kavgalarda tarafları zor durumda bırakan kravat için yeni bir bağlama tekniği geliştirdi.

Kavgaya tutuşan tarafların ilk önce kravatlara hamle ettiğini fark eden Kara, bunu sorun olmaktan çıkartmak için çalışma yaptı. Yaptığı çalışma sonucunda yeni bir teknik buldu. Buna göre tarafların boyundaki kravat yapılan hamle sonucunda hamleyi yapan kişinin elinden kalmış oluyor. Bu sayede kavgalarda birbirine sıkı sıkıya sarılan taraflar kravatın çözülmesiyle doğal olarak birbirlerinden ayrılmış oluyor. Sabahattin Kara, tekniğini Türkiye Büyük Millet Meclisi"nde yaşanan milletvekili kavgalarında da çözüm olarak teklif etti.

Kara, kendi tekniği ile kravatın bağlanması durumda kavgaya tutuşan milletvekillerin kısa süre içerisinde birbirlerinden ayrılmış olacağını ifade etti.

Hızlı kravat bağlama rekortmeni bir gösterisini de Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener"in yanında gerçekleştirdi. Kendisini TP Edirne Merkez İlçe Başkanı olarak tanıtan Kara'nın gösterisini Şener büyük bir dikkatle izledi. Kravatın çok hızlı bir şekilde bağlanışını ilgi ile izleyen Şener, bağlanan kravatı boynuna asarak uzunluğunu test etti. Kravatın kendi ölçüsüne uygun olduğunu gören Şener, Kara'yı tebrik etti.

CİHAN