Her hafta Perşembe pazarında esnaf ile pazarcılar arasında yaşanan kavgalar hem polisi hem de zabıtayı da canından bezdirdi. Durumdan hem pzarcı hem esnaf hem de müşteri olumsuz etkilenirken, pazarcılar belediyenin Perşembe pazarını kapalı otoparka taşımasını istediler.
İş yeri sahipleri ile pazarcılar arasında sık sık yaşanan kavgalar zabıta ve Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız"ın aracılık yapması ile tatlıya bağlanırken, yaşanan tartışmaların da son bulması isteniyor. 25 yıllık manav olduğunu ve 25 yıldır esnaf-pazarcı kavgasının yaşandığını belirten Özcan Karabaş, “25 yıldır aynı yerde pazarcılık yapmaktayım. Bu iş yerlerinde değişiklik olduğunda her zaman bu tür tartışmalar yaşanıyor. Ya da işyeri sahipleri malzemelerini dükkânlarının önüne koyduklarında biz de eşyalarımızı onların önüne koyuyoruz yollar kapanıyor gene tartışma oluyor. Bu pazara bir çare bulunmasını istiyoruz” dedi.
Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız ise; “Yıllardır Nazilli"de bu sorunu yaşıyoruz. İş yerleri el değiştirince yerine gelen iş yeri sahibi hemen üyemizi kaldırıyor. "Buraya tezgah kuramazsın, ben sergimi açacağım" diyor. Bu sorunlara çözüm bulmak için Belediye Başkan Vekilimizle de görüştük. Bu Pazar yerlerinin Katlı Otoparka alınması ve Uzun Çarşıdan uzaklaştırılmasını istedik. Yeni bir çizim, yeni bir numara, yeni bir kura çekelim ama bir düzene sokalım istiyoruz. Nazilli pazarcı esnafı ile vatandaşlar zor durumda, dükkan sahipleri zor durumda. Biz iş yeri sahiplerini de anlıyoruz. Bu kriz ortamında onlar da satış yapacak, onlar da iş yerlerinin önlerinin kapanmamasını istiyor. Biz oda olarak öncelikle üyelerimizin haklarını savunuyoruz ama karşı taraf da haklı. Bizler düzenli ve kapalı bir mekan istiyoruz.” dedi.