Cine 5'te Lerzan Mutlu'nun sunduğu Yüksek Topuklar isimli programa katılan Sevda Demirel, bir okulun spor salonunda düzenlenen yardım konserinde sahne aldıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı;

"Hayatım boyunca büyüklerime sonsuz saygı duymuşumdur. Ben bir yardım konserine gittim. Bir kızın ayakları ters dönmüş, kalbine kan gitmiyormuş. Ona yardım amacıyla düzenlenen bir konserdi. İleride benim de evladım olacak. Hayat bu, ne zaman neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz. Neyse, ben görevimi yaptım. Spor salonunda sahne aldım. Konsere katılan iki ünlü isim vardı; İlyas Salman ve Ahmet Dursun.

Programı bitirdim, kulisime geçtim. İki avukat arkadaşım, müzisyenlerim hepimiz kuliste konseri değerlendiriyoruz. O sırada içeriye İlyas Bey girdi. İlyas Bey buyrun dedim, yerimi verdim. Otur sen dedi. Bana sürekli ters ters cevaplar verdi. Acaba şaka mı yapıyor diye düşündüm. Çok tatsız konular konuştu. Çok da anlatmak istemiyorum. Çok içkiliydi, benden içki istedi. Bana karşı çok agresifleşti. Çok şaşırdım, beklediğim bir İlyas Salman yoktu karşımda. Bakın benim burada çok şirin bir kız var adı Şila (köpeğim) dedim. Bana; "Babası kim?" diye bir soru sordu. Babasını bilmiyorum dedim. Bu sefer; "Sülaleni yapayım." dedi.

O an, dişlerimi sıktığımı, tırnaklarımı etlerime geçirdiğimi hatırlıyorum. Ben sadece şunu söyleyebildim; "Kalbinizin çirkinliği zaten yüzünüze vurmuş." Bu kadar değerli bir sanatçının böyle davranması beni çok üzdü. Benim yaşıtım birisi bunu söyleseydi o duvarı delip geçerdi onun kafası. Sizi sadece Allah'a havale ediyorum dedim."