Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma Namazı"nı Tophane"deki Kılıç Ali Paşa Camii"nde kıldıktan sonra cami yakınındaki esnafın ricasını kırmayarak Ali Baba Nargile"de bir süre oturup çay içti

Burada davet ettiği gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, TBMM"de yaşanan kavgaya ilişkin olarak, “Meclis"in mehabetiyle (büyüklüğü) uyuşmadı” yorumunu yaptı.

Herkes dikkatli olmalı
Gül, TBMM"deki gerginlikle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: “Eminim ki milletvekili de neticede onlar da üzgündür olup bitenden sonra. Türkiye Cumhuriyeti"nin yüce meclisinin bir mehabeti vardır. Dolayısıyla ona herkesin dikkat etmesi gerekir. Demokratik siyasi mücadeleler bazen bu şekilde gergin hal alabiliyor. Bunların tekrarlanması halkımızı milletimizi üzer.
Eminim ki herkesin daha dikkatli olması, konuşurken üslubun yapıcı olması, rencide edici olmaması çok önemli şeylerdir.”

Hastaneler herkese açık
GATA"ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın eşinin alınmamasıyla ilgili tartışmalar hakkında ise “O konular geçmişte kalmış konulardır. Benim bildiğim kadarıyla şu anda herkese hastaneler açıktır. Zaman zaman belki yanlış uygulamalar olabilir” dedi.

EMASYA"nın kaldırılması
Gül, EMASYA Protokülü"yle ilgili olarak da, şu anki Türkiye"deki hukuk standardına ve demokratik yapısına bağdaşmayan bir protokol olduğunu belirterek, “Karşılıklı olarak bunun halledilmesi uygundur. Hem Genelkurmay Başkanlığı hem de hükümet bu doğrultuda. Dolayısıyla kaldırılmış oldu” dedi.