İstanbul"da 6 ay önce işten çıkarılmasının ardında bir süre Balıkesir"de, babasıyla önceki yıllarda boşanmış annesinin yanında kalan Fatih K. (28), burada da iş bulamaması üzerine Zonguldak"a gelerek Kilimli beldesinde kaloriferci olarak çalışmaya başladı.

Fatih K, kendisini ziyarete gelen babası İhsan K. (50) ile çalıştığı sitenin yakınlarında alkol aldı. Fatih K, daha sonra babasıyla birlikte aralarında husumet olduğu öne sürülen kardeşi Tayfun K"nin (25) evine gitti.

Kardeşiyle henüz belirlenemeyen nedenle tartışan Fatih K, üzerinde taşıdığı kurusıkı tabancayla havaya ateş açtı. Silahın kurusıkı olduğunu anlayan Tayfun K, ağabeyinin elinden tabancayı alarak kabzasıyla başına vurmaya başladı.

İddiaya göre, bu sırada baba İhsan K"nin de kavgaya karışması üzerine Fatih K"nin yanında taşıdığı ve kavga sırasında salladığı bıçak, babasının kalbinin yakınına isabet etti. Babasının yaralandığını gören Fatih K, olay yerinden kaçarak taksiyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine gitti.

Başından yaralanan, omzunda bıçak kesiği bulunan ve ayağı kırıldığı belirlenen Fatih K, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Yaralanan İhsan K. ise kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili, Türkiye Taşkömürü Kurumunu maden işçisi Tayfun K"nin gözaltına alındığı, yaralı Fatih K"nın ise babasının öldüğünden haberi olmadığı, verdiği ilk ifade de "beni öldüresiye dövdüler, ikisinden de şikayetçiyim" dediği bildirildi. DHA