Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığı törende uzun bir yürüyüş sonunda bin 800 adet Badem ve 2 bin 300 adet fıstık çamı toprakla buluştu. Törende konuşan Kaymakam Ertürkmen; “Bugün diktiğimiz bu fidanlar gelecekte köyümüzün ekonomisine can verecek” dedi.
“KÖYÜN GELİRİ ARTACAK”
İl Özel İdaresi ve Köylere hizmet götürme birliği ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından sağlanan fidanların Köy Tüzel kişiliğine ait tapulu arazilerine köylerin ortak giderlerini karşılamak amacıyla fidan dikimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaymakam Cevdet Ertürkmen; "İlçe Tarım Müdürlüğümüzün sorumluluğunda köy tüzel kişiliklerine ait tapulu arazilere toplu şekilde dikilmesi ve köye gelir getirmesi amaçlanmıştır. Bu uygulamamız her yıl devam edecektir. Her yıl artacak bu fidanlar ile köylerimize gelirlerimiz artacaktır. 3 ile 5 yıl sonra başlayacak gelirlerimiz zamanla artacaktır. Şuan diktiğimiz 3 bin 100 adet fidan yaklaşık 5 yıl sonra gelir sağlamaya başlayacak. Belli bir süre sonunda köylerimizde güzel bahçe oluşmasının yanında köylerimizin giderlerini kendileri rahatlıkla karşılayacak düzeye gelecektir. Böylelikle köylerimize sağlanacak hizmetlerin kolaylaştırması sağlanacaktır" dedi.
ORMAN YOLUNDA YÜRÜYÜŞ
Fidanların dikimi için gelen Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Ertegün Ünal, AK Parti eski Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, İl Genel Meclisi Üyesi Erdinç Çeliksoy, Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu, ADÜ Sultanhisar MYO ğretim görevlileri, Kavaklı Köyü Muhtarı Özkan Çalışır ile çok sayıda protokol üyesi fidanların dikileceği alana ulaşmak için yaklaşık 2 kilometre ormanlık alanda yürüyerek hem doğa yürüyüşü yaptılar hem de araziyi inceleme fırsatı yakaladılar. Köy Muhtarı Özkan çalışır, köylerinin sorunları hakkında bilgi aktarırken dikilen fidanlarla elde edecekleri gelirin köyün ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı olacağını ifade etti. Daha sonra 60 işçi ve protokol üyeleri ile birlikte fidanlar önceden hazırlanan alanlara teker teker dikildi.