55 bin liralık banka kredisi nedeniyle tartıştığı yeğeninin evini tüfekle basıp 3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan amcadan son anda kurtuldu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 55 bin liralık banka kredisi nedeniyle tartıştığı yeğeninin evini pompalı tüfekle basarak, biri çocuk 3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan amca yakalandıktan sonra ki ilk sözü 'Ben ne yaptım' oldu. Ailenin 16 yaşındaki kızları Berna Yılmaz'ın, babaannesinin olayda ölmeden önce camdan dışarı çıkarılarak son anda kurtarıldığı öğrenildi.

Çorlu'ya bağlı Şahbaz Köyünde Pazar saat 19:00 sıralarında katliam gibi olay yaşandı. Yeğeni Bekir Yılmaz'a (39) cip alması için bankadan 55 bin lira kredi çekip veren Rahim Yılmaz (57)'ın evine bankaya olan borcu nedeniyle haciz geldi. Kardeşinin oğlu Bekir Yılmaz'ın kendisine olan borcunu ödememesi Rahim Yılmaz ile aralarında husumet oluşmasına neden oldu.

Banka borcu nedeniyle evine haciz gelen ve cinnet geçiren Rahim Yılmaz, yeğeni Bekir Yılmaz'ın evini pompalı tüfekle bastı. Tüfeğini ateşleyen zanlı, yeğeni Bekir Yılmaz (39), oğlu Arda Yılmaz (3) ile annesi Muradiye Yılmaz'ı (65) öldürüp yeğeninin eşi İlknur Yılmaz (35) ve diğer yeğeni Ersin Yılmaz'ı (27) yaraladı. Cinnet geçiren amca Rahim Yılmaz, olay yerinin 50 metre uzağında bir komşusunun ahırında saklanırken yakalandı.

Olay anında evde olan Yılmaz ailesinin kızı 16 yaşındaki Berna Yılmaz'ın babaanne Muradiye Yılmaz tarafından tek katlı evin penceresinden dışarı sarkıtılarak katliamdan son anda kurtarıldığı belirtildi.

Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Özel Çorlu Şifa Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi süren İlknur Yılmaz'ın, olay sırasında oğlu Arda Yılmaz'ı korumaya çalıştığı belirtildi. Katliamı gerçekleştiren amca Rahim Yılmaz'ın Muradiye Yılmaz'a saklanmaya çalıştığı kapının dışından ateş ettiği, kapıyı delen saçmaların isabet etmesi sonucu 65 yaşındaki kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

Olay yerine gelen jandarma katliamın meydana geldiği evde incelemelerde bulunurken köy içinde ve dışında da zanlı Rahim Yılmaz'ı bulmak için geniş çaplı operasyon başlattı. Jandarma ve Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemeler yaparken, zanlı Rahim Yılmaz olaydan 6 saat sonra 50 metre uzaklıktaki komşusunun ahırında saklanırken yakalandı. Yılmaz'ın yakalandıktan sonraki ilk sözü "ben ne yaptım" oldu.

Gece geç saatlerde Çorlu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünde geçirilerek sorgulanmak üzere Çorlu Jandarma Komutanlığı'na götürülen Yılmaz, buradaki sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı.

Katliamda yaşamlarını yitiren 3 kişinin cenazesi de Cumhuriyet Savcısı tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi./ milliyet