Kaza, saat 02.30 sıralarında gerçekleşti. Adana'dan Aksaray istikametine seyreden Ahmet Sarmacık idaresindeki 01 P 2386 plakalı demir yüklü TIR'a, aynı yönde giden Bayram Gültekin idaresindeki sebze yüklü kamyon çarptı. Kamyona ise arkasından gelen Recep Çelik idaresindeki 33 HK 508 plakalı yolcu otobüsü vurdu.

Karayolu savaş alanına döndü. Araçlarda can pazarı yaşandı. Otobüs sürücüsü Recep Çelik, otobüsün ön tarafındaki yolcu Ersoy İlgili ve aynı yerdeki ismi belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti, toplam 35 kişi yaralandı. Olay yerine Aksaray ve Niğde'den çok sayıda ambulans sevk edildi. 112 Acil Yardım ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. 35 yaralı, ambulanslarla Aksaray ve Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan 01 P 2386 plakalı demir yüklü TIR sürücüsü Ahmet Sarmacık ile 68 DT 901 plakalı sebze yüklü kamyon sürücüsü Bayram Gültekin, polis ekiplerince gözaltına alındı. Otobüsün ön tarafında sıkışarak can veren 3 kişiyi ise olay yerine gelen itfaiye ve sivil savunma ekipleri çıkarttı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.