Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde DYP eski Milletvekili ve Susurluk hükümlüsü Sedat Bucak'ın liderliğini yaptığı aşiret ile Acemoğlu aşireti arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı.

Kalaşnikofların kullanıldığı kavgada Acemoğlu aşiretinden 4, Bucak aşiretinden de 1 kişi yaşamını yitirdi.

Olayın duyulması ardından hastaneye koşan aşiret üyeleri sinir krizleri gecirdi. Hastane önünde gerginlik yaşanmaması için güvenlik güçleri önlem aldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çıkan silahlı kavgada, 5 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Alınan bilgiye göre, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan Bucak ve Acemoğlu aşiretlerinin fertleri ilçeye yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Oyman köyünde dün akşam saatlerinde kavga etti.

KALAŞNİKOF SİLAHLARI KULLANILDI

Kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Kalaşnikof marka otomatik silahların da kullandığı çatışmada ortalık kan gölüne döndü. Ömer, Adnan, Nihat ve Fatih Acemoğlu ile Mehmet Emin Bucak'ın (43) öldüğü çatışmada, Ali (43) ve Sakıp Bucak (32) ile Erkan Küçükbayrak (17) ve Hasan Oyman yaralandı. Jandarmanın müdahalesiyle yatıştırılan olayın ardından yaralılar, özel araçlar ve ambulanslarla Siverek ve Hilvan ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bir kısmının hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bu arada, güvenlik güçleri, kavganın yaşandığı köy ve ilçe ile yaralıların kaldırıldığı hastanelerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Susurluk davasında hakkında verilen beraat kararı Yargıtay'ca bozulan eski DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Edip Bucak, ikinci yargılamada 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım, yataklık'tan bir yıl 15 gün hapis cezası almıştı. / yenişafak