Hadımköy'de tek katlı bir evde biri 72 yaşındaki felçli Aliye Sokollu ve oğlu Ahmet Sokollu ile eve misafirliğe gelen iki kişinin cesedi bulundu. Yangın ihbarı üzerine olay yerine giden itfaiye tarafından bulunan erkek cesetlerde çok sayıda bıçak darbesine rastlandı. Evde bulunan 3 kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü daha sonrada delillerin karartılması için evde yangın çıkartıldığı sanılıyor.

EVE ALKOLLÜ GELDİ

Hadımköy Hastane Mahallesi Bahar Sokak'ta felçli annesi Aliye Sokollu (72) ile birlikte yaşayan Ahmet Sokollu(44), akşam saatlerinde devamlı içki içtiği arkadaşları Ramazan Özgönül (50) ve Atila Kabadayı (46) ile birlikte kirada oturdukları tek katlı müstakil eve geldi. Üç arkadaş gece geç saatlere kadar evde alkol alarak sohbet ettiler. Hastane mahallesi sakinleri sabah 06:00'da Sokollu ailesine ait evden dumanlar yükseldiğini görünce, evin camını kırarak içeri girdiler. Yardıma koşan çevre sakinleri, yangını söndürmeye çalışırken, bir yandan da itfaiyeye haber verdi.


CESETLER SALONDAYDI

Yangın söndürüldükten sonra acı tablo ortaya çıktı. Evin salonunda Ahmet Sokollu ve iki arkadaşın cesedi bulunurken, felçli anne Aliye Sokollu ise diğer odada ölü olarak bulundu. Jandarma ekipleri yangın çıkan müstakil evin salonunda yerde yatar vaziyette bulunan Ahmet Sokollu, Ramazan Özgönül ve Atilla Kabadayı'nın vücudunda bıçak darbelerine rastlayınca olay yeri inceleme ve Cumhuriyet Savcısına haber verdi. Polis, üç kişinin vücudunda bıçak darbelerinin olduğunu, yaşlı kadının ise yatağında ölü olarak bulunduğunu vücudunda herhangi bir bıçak darbesi olmadığını tespit etti.


EV ATEŞE VERİLMİŞ

İnceleme yapan Jandarma ve Cumhuriyet Savcısı, kısmen yanmış olan evin salonunda delil araması yaptı. Üç kişinin cesedi üzerinde bulunan bıçak darbeleri, olayın cinayet olduğunu ve delilleri karartmak için evin ateşe verildiği ihtimalini güçlendirdiği öğrenildi. Aliye Sokollu'nun ise yangın sırasında dumandan zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayı soruşturan jandarma ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı.


Aliye Sokollu daha önce de sobadan zehirlenmiş

Ahmet Sokollu'nun işsiz olduğu ve bir yıl önce ölen babasının emekli maaşıyla geçindikleri öğrenildi. Komşuları Ahmet Sokollu'nun her gece evin bahçesinde alkol aldığını belirtti. Hayatını kaybeden Ramazan Özgönül'ün belediyeden emekli olduğu öğrenildi. Yangında hayatını kaybeden anne Aliye Sokollu'nun felçli ve yatalak olduğu, daha önce Çanakkale'de oturduğu evinde sobadan zehirlendiği komşularının yardımıyla yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi.

Öte yandan Sokollu ailesinin bir yakını olan Cumhuriyet Savcısı'nın, olay yerine gelerek konuyla ilgili bilgi aldığı belirtildi./yeni şafak