“Katil Deve” olarak ünlenen deveye bu unvanının unutulması için Aslan Daylak ve Alemşah"tan sonra şimdi de “Efsane” ismi konuldu.
4 Ocak"ta İncirliova"da yapılacak olan deve güreşleri öncesinde ikinci kez bir bakıcısını ısırarak öldüren katil devenin, veteriner kontrolünde psikolojik ve fizyolojik tedavi gördükten sonra önümüzdeki yıl yeniden arenalara döneceği belirtildi. Devesinin katil olmadığını ve “Katil Deve” diye anılmasından rahatsız olduğunu ifade eden Kuyucaklı deveci Abdullah Tarım, devesinin çok fazla dövülmesi nedeniyle bakıcılarını öldürmüş olabileceğini iddia etti. Devesinin Türkiye"nin efsane develerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Tarım, böyle bir deveye sahip olduğu için çok şanslı olduğunu kaydetti.
Develerin dünyanın en hisli hayvanlarından bir tanesi olduğuna işaret eden Abdullah Tarım, develerin asla durdukları yerde insanlara saldıran bir yapıya sahip olmadığını iddia etti. Develerin bir insana saldırması için mutlaka bir nedenin olması gerektiğini savunan Tarım, “Ben yıllardan beri devecilik yapıyorum. Bu deveyi satın aldığımda bacakları ve gövdesinde sopa izleri vardı. Deve kinci hayvandır. Kendisini döven eziyet eden kişiyi unutmadığı için onlardan öç almış. Ben bu devenin "Katil Deve" olarak hafızalarda kalmasını istemiyorum. Gerçekte bu devenin değeri 30 bin TL idi. Ama katil diye ünlenmesi nedeniyle sahibi değerinin çok altında bir ücretle 17 bin TL"ye deveyi bana sattı. Türkiye"nin sayılı develerinden bir tanesine sahip olduğum için çok şanslıyım. Ben deveme "Efsane" adını verdim. Efsane"yi bu yıl güreştirmeyeceğim. Veteriner kontrolünde psikolojik tedavi ve fizyolojik tedavinin sonucunda önümüzdeki yıl arenaya çıkaracağım. Şu an evde ailemle Efsane"ye sevgi ile bakıyoruz. Bu deve anlatıldığı gibi hırçın bir deve değil, tam aksine uysal bir hayvan. Bakıcıları ona kötü davrandığı için bunları yapmış olabilir” dedi.

KATİL DEVE NE YAPTI?
“Katil Deve” olarak ünlenen deve ilk bakıcısını 27 Aralık 2006 tarihinde Aydın"ın Çine ilçesinde öldürdü. O dönemki adı “Aslan Daylak” olan deve, kendisini güreşlere hazırlamak için çarşıda gezdiren bakıcısı Sezai Aslan"a arkasından saldırarak feci şekilde yaralamış, yapılan tüm müdahalelere rağmen talihsiz adam kurtarılamamıştı.
Olayın ardından Çanakkale"nin Ezine ilçesinde yaşayan Bülent Durmaz isimli deveci tarafından satın alınan devenin adı "Alemşah" olarak değiştirilmişti. 4 Ocak 2009 tarihinde İncirliova"da yapılacak güreşlerin hazırlıklarını İzmir"in Armutlu Beldesi'ne sürdüren deve, kendisine bakmak için ahıra gelen sahibinin kardeşi Ahmet Durmaz"ı başından ısırmıştı. Boynundan derin bir yara alan Durmaz, olay yerinde hayatını kaybetmişti.