BURSA"nın Orhangazi İlçesi"nde eski patronlarının evinden hırsızlık yaparken, kendilerini gören patronlarının eşi 29 yaşındaki Meral Yüksel"i, başını duvara vurduktan sonra boğazını kemer ile sıkarak öldürdükleri iddia edilen 24 yaşındaki Selçuk Kazan ile 26 yaşındaki Yücel Kavak"ın yargılanması tamamlandı. Verdikleri ifadede, “Hırsızlık yaparken bizi gördü. Şikayet etmesinden korktuğumuz için öldürdük” diyen Şelçuk Kazan ile Yücel Kavak ayrı ayrı "ömür boyu hapis" ve 8"er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Orhangazi İlçesi Ortabağlar Mahallesi"nde traktör bayiliği yapan Rahmi Yüksel"in 2 çocuk annesi eşi Meral Yüksel, geçen yıl şubat ayında evinde başı duvara vurulduktan sonra boynu kemer ve eşarpla sıkılarak öldürüldü. Cinayet sonrası evden kaçarken görülen ve polis tarafından yakalanan Selçuk Kazan ile Yücel Kavak, çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldular.


KENDİLERİNİ EVDE AĞIRLAMIŞ
Haklarında Bursa 2"inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Bir suçu gizlemek için kasten adam öldürmek" ve "Gaspa eksik teşebbüs" suçlarından haklarında dava açılan Selçuk Kazan ve Yücel Kavak"ın yargılanmasına devam edildi. Selçuk Kazan karar aşamasına gelen duruşmada, daha önce verdiği ifadesini tekrarlayarak şöyle dedi: “Para sıkıntısı çekiyorduk. Arkadaşım Yücel ile daha önce çalıştığım Rahmi Yüksel"in evine hırsızlık için gittik. Eşi beni tanıdığı için, iki katlı evin birinci katında bizi ağırladı. Çay ikram etti. Bir ara üst kata çıkıp hırsızlık amacıyla eşyaları karıştırırken Meral yenge beni gördü. Şikayet etmesinden korktuğum için kafasını duvara vurdum. Boğazını ise Yücel"in getirdiği kemer ve eşarp ile sıkarak öldürdük. Korktuğumuz için evden hırsızlık yapmadan kaçtık. Fakat yakalandık.” Yaptığı savunmada Meral Yüksel"i arkadaşı Selçuk"un öldürdüğünü, olay sırasında kendisinin bayiden sigara alıp geldiğini ve cinayete tanık olduğunu söyleyen Yücel Kavak ise, “Neden onu öldürdün diye sorduğumda, "beni gördü. Şikayet edip yakmaması için" dedi” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, her iki sanığı da ayrı ayrı, "Bir suçu gizlemek için kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu, "Gaspa eksik teşebbüs" suçundan da 8"er yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. /DHA