KAYSERİ’de 2009 Eylül ayında Ramazan Bayramı’nın ikinci günü şeker toplamak için evden çıkan çocukları öldürülen Leyla Tekin, karar duruşmasında yüzüne tükürdüğü sanık Uğur Veli Gülışık’a ömür boyu hapis cezası verilmesini çocuklarına mezarlarını ziyaret etti. Anne Leyla Tekin, "Canlarım. Artık rahat uyuyabilirsiniz. Katiliniz hak ettiği cezayı aldı" dedi.
 
Ankara 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 kez ömür boyu hapis cezası ile 85.5 yıl ceza verildiği karar duruşması ardından dün gece Kayseri’ye dönen ve duruşmaya eşi Hamza Tekin ve oğlu Ömer’le katılan acılı anne Leyla Tekin, bu sabah çocukları Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin’in mezarını ziyaret etti. Çocuklarının mezarı başında gözyaşı döken Leyla Tekin, "Çocuklarım artık mezarlarında rahat yatacak. Mahkeme sonuçlandığı için biz de o katilin yüzünü her ay görmekten kurtulduk. Türk Adaleti’ne, katile en ağır cezayı verdiği için teşekkür ediyoruz"diye konuştu.
 
MAHALLEDEN TAŞINDILAR
 
Çocuklarının kaçırıldığı ve sonrasında öldürüldüğü Talas ilçesi Yenidoğan’daki evlerinden eski mahalleleri olan Esenyurt’a taşındıklarını anlatan anne Leyla Tekin, şunları söyledi: "Çocuklarımın kaybolması ardından, hergün balkona çıkıp, parkta oynamalarını hayal ettim. Çocuklarımın öldüğünü öğrendikten sonra o parka bakmak zorunda kalmak acımızı sürekli tazeledi. O yüzden evimizi satarak Esenyurt’a taşındık. Mahalleden uzaklaştık ama acımız ilk günkü gibi taze. Katilin ömür boyu hapis cezasına çarptırılması bu acıyı biraz olsun hafifletti."
Yeni evin girişinde de oğlu Ahmet Tuna ve kızı Dilruba Tekin’in fotoğrafları ve gazete kupürleriyle köşe oluşturan anne Leyla Tekin, "Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Her sabah çocuklarımın okula gittiklerini, parkta oynadıklarını hayal ediyorum. Bir sapık yüzünden iki yavrum mezara girdi. Ailesi bir kez olsun bizi arayıp özür dilemedi. Hatta katil oğullarını kurtarmak için avukat tutmaya çalıştı. Katilin ailesini de affetmeyeceğim" diye konuştu.
 
OLAY
 
Kayseri’de 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 6 yaşındaki Dilruba ve 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin kardeşlerle komşuları 10 yaşındaki Türkan Ay aylarca tüm aramalara rağmen bulunamadı. 18 ay süren aramalar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu özel birimin titiz araştırması sonucu kayıp 3 çocuğun cesetleri Yozgat ’ın Çayıralan İlçesi’ne bağlı Yahyasaray Köyü yakınlarındaki gölet kenarında yaklaşık 5 dönümlük alanda üst üste gömülmüş halde bulundu.
 
DHA