18 yaşındaki Dinah McNicol'ün vücudu, katilinin evinin bahçesinde bulundu. Başka bir cesedin yanıbaşında...
Dinah'nın babası Ian, kızının cesedinin, 15 yaşındaki Vicky Hamilton'ın cesedinin bulunmasından 4 gün sonra nasıl ortaya çıktığını mahkemede dinlerken gözyaşlarını tutamadı.
Kaybolduktan 16 yıl sonra Dinah'nın cesedi, Peter Tobin'in Vicky Hamilton cinayetinden hüküm giymesiyle bulundu.
Savcı William Clegg, "Kazı çalışmaları esnasında yeşil ve siyah çuvallara sarılmış bir cesede rastladık, bu Dinah'nın bedeniydi. Bağlıydı. Bilekleri sırtından birbirine bağlanmıştı. Ayak bilekleri de birbirine bağlıydı. Tahminlerimizce, onu öldürürken sessiz tutmak için ağzında da tıkaç vardı."
63 yaşındaki Peter Tobin, cesedi evinin bahçesinden çıkan Dinah'yı öldürdüğünü reddetti.
Savcı Clegg, Dinah'nın vücudunda, Tobin'in kullandığına benzer bir sakinleştirici ilacın kalıntılarına rastlandığını açıkladı.
Dinah'nın kaybolduğu dönemde, en son otostop yaparken bindiği aracın da, Tobin'in o dönem kullandığı otomobile benzediği bildirildi.
Kasım 2007'de, şüpheliler arasında olan Tobin'in eski evinde yapılan aramalarda, bulunan iki plastik çuvaldan, 15 yaşındaki Vicky Hamilton'ın parçalanmış cesedi bulundu.
Vicky, şubat 1991'de ortadan kaybolmuştu.
Peter Tobin'in, sağlık problemleri nedeniyle Dinah cinayetiyle ilgili ilk duruşmanın iptal edilmesinin ardından, gözler yeniden yargılamaya çevirildi./milliyet