Erzurum'da 3 Kasım'da kaybolan ve 9 Kasım gecesi cesedi bulunan Musa Kang cinayetiyle ilgili DNA raporları geldi.Edinilen bilgiye göre, 9 Kasım gecesi tren garının altındaki metruk mahalde Musa Kang'ın cesedinin bulunmasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan 16 yaşındaki madde bağımlısı ve 52 ayrı sabıkası olan B.E.'nin Adli Tıp'a gönderilen DNA örnekleriyle ilgili raporlar Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı. DNA örneklerinden katil zanlısının B.E. olduğu kesinlik kazandı. Soruşturmada B.E'nin KAng'ı tanımadığı ortaya çıktı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE Mİ?

B.E.'nin olay sırasında tek olup olmadığının ise mahkeme safhasında ortaya çıkacağı bildirildi. 23 Kasım'da yakalanan B.E., soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu. B.E. ile ilgili alınan örnekler ise aynı tarihte Ankara'ya incelenmeye gönderilmişti.

Öte yandan Musa Kang'ın katil zanlısı olarak tutuklanan 16 yaşındaki B.E.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp'a gönderildiği belirtildi. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcılığı'nın alınan ifadesinde ve yer göstermesinde görevlilere saldırası, çorapla olayın meydana geldiği bölgeye gelmesi ve küfürlü konuşmasından dolayı B.E.'nin aklı dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili İstanbul Adli tıp Kurumu'na sevk edildiği bildirildi. Yürütülen soruşturmada B.E'nin isteklerinin yapılmadığı zaman saldırganlaştığı, çocukları hırsızlığa zorladığı tesbit edildi./yeni şafak