Ta ki sürüklendiği o metruk binada namusunu korumak için canla başla direnirken başı taşla ezilip, 20 yerinden bıçaklanana dek. 3 gün geçti. Gözü yaşlı aile kızlarının, öğrencileri ise öğretmenlerinin avucunun içinde kalan saçların sahibinin bir an önce bulunmasını bekliyor. Emniyet ise "sonuca çok yakınız" dedi.

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde tecavüze direndiği için 20 yerinden bıçaklanan öğretmen 23 yaşındaki A.K, kanlar içinde 100 metre uzaktaki anneannesinin evine doğru giderken sokakta kanlı izler bırakıyordu. Çevrede onu görenler vardı. Kimse yardım etmedi. Kapıyı açan anneannesine uzattığı kan içindeki avucunda ise bir şey tutuyordu. Saldırganın saçlarıydı bunlar. Anneanne H.P. o anı şöyle anlatıyor:

Yardım etmediler
“Torunum kapıya vurdu. Camdan gördüm, her tarafı kan içindeydi. Sanki hortumla üzerine kan fışkırtılmıştı. Kulağından, burnundan, kafasından, ellerinden kan akıyordu. ‘Araba mı çarptı, düştün mü?’ diye sordum. Bilinci yerindeydi. ‘Bana saldırdılar, duvarlara kapılara tutuna tutuna gelebildim. Beni bu halde görenler yardım etmedi’ dedi. Yüzünü yıkarken polis geldi. Demek ki yolda görenler yardım etmese de polise haber vermişler. Elinde bir tutam saç vardı. Saldırganın saçlarını yolmuş. Torunum bu saçları polise verdi.”

Yaş 25, boy 1.70

Hastaneye kaldırılan genç öğretmenin durumu dün biraz daha iyileşti. Polise saldırganla ilgili şu bilgiyi verdi: “Saldıran bir kişiydi. Uzun saçlı, 170 santim boyunda, kumral ve 25 yaşlarında.” Erzurum Asayiş Şube Müdürü Şahin Sezer çalışmaların A.K.’nın verdiği ifadeler doğrultusunda devam ettiğini belirtti. Okula giderken kaybolan ve daha sonra metruk bir binada başına taşla vurularak öldürülen Musa Kang cinayetini çözen Asayiş Şube Müdürü Sezer, “Hiçbir detayı ihmal etmiyoruz. Kızımızın çantası çalınmış. Cep telefonu da alınmış. En kısa sürede neticeye ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Artvin Yusufeli doğumlu A.K.’yı annesi dantel işiyle kazandığı parayla okuttu. 2010’da mezun oldu. Daha önce yine çalıştı. Pasinler’deki okula 25 gün önce yine geçici görevlendirmeyle geldi. Henüz ilk maaşını (750 TL) bile almamıştı. Babası Y.K., uzun yol kamyon şoförü, annesi F.K. ev kadını. A.K. 3 kız kardeşin en büyüğü. Ailede üniversiteye giden ilk kız. A.K. öğretmen, anneannesi ve dedesiyle babasının evinde yaşıyor.

20 bıçak darbesi

Olay 6 Nisan günü meydana gelmişti. Okuldan çıkıp evine giden genç öğretmen, saldırgan tarafından ağzı kapatılarak çıkmaz bir sokağa sürüklendi. Saldırgan genç öğretmeni yere yıkarak tecavüz etmek istedi. Bu arada tüm gücüyle direnen genç kızı bayıltmak için başına taşla vurdu. Buna rağmen direnci kırılmayan öğretmene tecavüz etmekten vazgeçip, öldürmeye odaklanan saldırgan A.K.’yı 20 yerinden bıçakladı. Vahşetin izleri olay yerindeki metruk evin kapı eşiğine, duvarlara kanla çizildi. Bu izler canını kurtarmak için anneannesinin evine doğru kaçan A.K.’nın tutunduğu yerlerde açıkça görülüyor.

"SONUCA ÇOK YAKINIZ"

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız,  Pasinler ilçesinde okul çıkışı darbedilen kadın öğretmene gerçekleştirilen  saldırının faillerine ilişkin, “Kanıtların hepsini topladık. Sonuca çok  yakınız” dedi.

Yıldız, kentte düzenlenen polis-halk yürüyüşünde gazetecilere yaptığı  açıklamada, öğretmen A.K'nin  darbedilmesiyle ilgili olarak oluşturulan özel 
ekibin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

A.K. öğretmenin görev yaptığı okulun bulunduğu Yamaç Mahallesi ile olayın  gerçekleştiği Erzurum Kapı Mahallesi Külekçioğlu Sokak'taki metruk yapıdaki  araştırmaların sürdüğünü belirten Yıldız, şunları anlattı:

“Bu işin uzmanları bütün arkadaşlarımız şu an sahadalar. Kanıtların  hepsini topladık. Sonuca çok yakınız. Şüphelilerimiz var ama hiç kimse şu an  gözaltında değil. Hiç kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Mülakatlarımız  devam ediyor. En kısa sürede hayırlı haberlerle döneceğimizi düşünüyorum.”

Öğretmen A.K'nın görüşü üzerine robot resmin oluşturulduğunu ifade eden  Yıldız, şöyle devam etti:

“Kızımızın vermiş olduğu bilgiler var. O çerçevede bir resim oluşturduk.  Ama o şu an bizde kalacak. Çünkü bir travma yaşanmıştır. 'Bu travmayla ilgili  acaba bir yanlış yapar mıyız?' diye endişemiz var. Netleştirip en kısa sürede  size vereceğimiz bir takım bilgiler olacak.”

Yıldız bir gazetecinin, “Öğretmenin kendisine tecavüze yeltenen şahıstan  saç kılı aldığına dair haberler var” şeklindeki sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Orada iki metrelik bir alan var. Orada bir takım çalışmalarımız oldu.  Duyduklarınız doğru. Aldığımız birtakım saç örnekleri var. Ama bu saç örnekleri  kime aittir. Onu daha sonra DNA testine tabi tutacağız ve kısa sürede şahsı  tespit edip, yakalayacağız.”

Olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmaların gece gündüz devam ettiğini  de anımsatan Yıldız, “Ekibimiz, uzman kadromuz orada. 7 gün 24 saat bu konuda  çalışıyoruz. Hassasiyetimiz yüksek. Biz Erzurum'un hassasiyet ve inceliklerini  biliyoruz. Bu çerçevede kendi evladımızdır o. Olaya bu çerçeveden yaklaşıyoruz”  diye konuştu.

Susuyorlar

Olayın görgü tanıkları da var ancak konuşmuyorlar ve saldırganın tarifini veremiyorlar. Okul müdürü “Özellikle öğrencileri çok sarsıldı. Görenler konuşmuyor. Hem hukuka güvensizlik nedeniyle hem de düşman edinmek korkusuyla sanırım. Öğrendiğime göre öğretmenimize saldıranlar, boğuşurken kendi bıçaklarıyla kendilerini kesmiş” diyor. Öğretmenin arkasından yürüyen bir kız öğrencisi iki genç görmüş. Küçük kız “18-20 yaşlarında iki erkek öğretmenimin arkasında yürüyordu. Sonra bu iki genç yaklaşıp koluna girdiler. Sağdaki üç katlı binanın yanındaki dar çıkmaza götürdüler. Öğretmenimin bağırdığını duydum ama köpeklere bağırdığını sandım. Etrafta köpekler vardı. Ben de yoluma devam ettim çünkü ödevimi yapmak için kütüphaneye gidiyordum” diyor.

Pasinler’e öfke

Yengesi N. P. Pasinler’e öfkeli: “Başbakanımıza sesleniyorum; avuç içi kadar Pasinler’de saldırganlar üç gündür nasıl yakalanmıyor? Bütün veliler çocuklarıyla birlikte okula gidiyor. Olay üç katlı apartmanın dibinde oldu. Mutfak pencereleri olay yerine bakıyor. Hiç mi kimse görmedi? Görmemeleri, duymamaları imkansız.” Teyzesi F.P. ise “Yeğenim ciddi, erkek gibi bir kızdır. Düşmanı, erkek arkadaşı bile yoktu. Gazi Üniversitesi gibi olayların eksik olmadığı bir üniversitede bile 4 yıl, hiç bir şey olmadan okudu. Ama Pasinler gibi muhafazakar, Allah, Peygamber bilen ilçede bunlar başına geldi” diyor.

Taşla baş ezen için özel ekip

ERZURUM’un Pasinler İlçesi’nde Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki A.K.’yi bıçakladıktan sonra başını taşla ezerek kaçan salgırgan ya da saldırganlar aranıyor. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, saldırganların bulunması için özel ekip oluşturulduğunu, geceli-gündüzlü çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Emniyet Müdürü Turgut Yıldız, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Duyduğumuz andan itibaren Pasinler’de ciddi tedbirler aldık. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, geniş çaplı inceleme ve araştırma yaptı. Hiçbir detayı ihmal etmiyoruz. Kızımızın bir çantası var. Çantası çalınmış. Cep telefonu var o da alınmış. En kısa sürede neticeye ulaşacağımızı düşünüyorum. Şu anda gözaltı söz konusu değil. Sadece makul şüphelerimiz var. Bunlar üzerine gidiyoruz” dedi.