Polis, hırsızlık amacıyla eve girdiği belirlenen katil zanlısı kadını parmak izinden yakaladı.
 
 Gaziosmanpaşa Şemsipaşa Mahallesi'nde 9 önce meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Reyhan G. (44), alışveriş için dışarı çıkan komşusu Fatime Yıldız'ın ev almak için biriktirdiği 60 bin lirayı çalmak için evine girdi. Saat 19.00 sıralarında alışverişten dönen Fatime Yıldız'ı karşısında görünce paniğe kapılan Reyhan G., vazoyla komşusunun kafasına vurduktan sonra gırtlağını sıkarak öldürdü.

Evde aradığı parayı bulamayan zanlı, Yıldız'a ait 3 bin TL para ve 2 bin TL değerindeki ziynet eşyasını alarak kaçtı. Olaydan 10 dakika sonra eve gelen Yıldız'ın eşi ve oğlu kapının kilitli olduğunu görünce şaşırdı. Daire içinden herhangi bir ses gelmeyince baba-oğul binanın çatısından balkona inerek içeri girdi. Evin girişinde kanlar içinde bulunarak hemen hastaneye kaldırılan Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Olaydan sonra harekete geçen polis, parmak izi araştırması yapıp çevredekileri sorguya çekti. Araştırma uzun süre sonuçsuz kalırken, polis evdeki bir eşyada bulduğu parmak izinin ailenin üst komşusu Reyhan G.'ye ait olduğunu belirledi. Reyhan G.'yi sorguya çeken dedektifler, zanlının heyecanlı tavırlarından şüphelendi. Zanlıyı ve dini nikahlı eşi Mustafa K.'yi (53) sorgulayan polis, tutarsız ifadelerinden dolayı 2 zanlıyı da gözaltına aldı. Reyhan G., ifadesinde komşusunun evine hiçbir zaman girmediğini ve olay günü hasta olduğu için iş yerinden izin alarak olay anına kadar uyuduğunu iddia etti. Mustafa K.'nın da ifadesinde karısını kollamak için çelişkili ifadeler verdiği kaydedildi. İfadeleri alınan zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fatime Yıldız'ın biriktirdiği 60 bin lirayı evin çeşitli yerlerine parçalar halinde sakladığı, eve giren zanlının bu nedenle parayı bulamadığı kaydedildi. 2 çocuk annesi olan Yıldız'ın oğullarından birinin askerde olduğu öğrenildi.