Oğuzhan Kuzu"nun cinayet zanlısı Semih A."nın dayısı Fevzi Gökçe, "Bizim de ciğerimiz yanıyor. Bu cinayetin savunması olmaz ama mahallede bu durumda olan binden fazla çocuk var" dedi. Oğuzhan Kuzu, Giresun Bulancak"ta toprağa verildi.

ESENLER"de, öldürülen Oğuzhan Kuzu ve ailesinin, katil zanlısı Semih A."nın hastalığı için para topladığı ortaya çıktı. 17 yaşındaki Semih A."ya altı yaşındayken İTP teşhisi konuldu. Karaciğere bağlı pıhtılaşma bozukluğuna neden olan İTP (İmmün Trombositopenik Purpura) hastalığı yüzünden Bakırköy Devlet Hastanesi Hemotoloji servisinde tedavi gören Semih A., altı ayda bir kontrole gidiyordu. Bunun üzerine tüm mahalleli, tedavi masraflarını karşılayamayan yoksul ailenin yardımına koştu. Semih A."yı yaşatmak için, öldürülen Oğuzhan Kuzu"nun ailesi de, para yardımı yaptı. Oğuzhan, onun için mahallede para topladı.
Kemer Mahallesi"nde doğup büyüyen Elif Akgün, o günlerden belleğinde kalanları şöyle anlattı: “Semih 1999"da hastalanmıştı. Bütün mahaalleli seferber oldu. Oğuzhan Kuzu sekiz yaşındaydı. Yardım kampanyasına hem para toplayarak, hem de ailesini yardım konusunda ikna ederek katıldı. Semih, bu sayede iyileşti” dedi.

Cinayet zanlısı Semih A."nın dayısı Fevzi Gökçe de, ciğerlerinden rahatsızlandığında, mahallelinin yardımlarına koştuğunu doğruladı. Fevzi Gökçe, “Yeğenim kendisi gibi ailenin tek çocuğu olan Oğuzhan"ı öldürdü. Bunun savunulacak bir yanı yok. Cezasını devlet verecek. Bir fidan gitti. Ailenin acısını bizler de paylaşıyoruz” dedi.

Oğuzhan"ın ailesinin kabul etmesi halinde başsağlığı ziyaretine gideceğini belirten Fevzi Gökçe, “Onun için mevlit bile okutacağım. Ailenin yaşadığı acıyı tahmin ediyorum. Bizim de içimiz yanıyor. Uyuşturucu kullanmaması konusunda uyarmıştım ama dinlemedi” dedi.

Oğuzhan, Bulancak"ta toprağa verildi

İSTANBUL Esenler"deki evlerinin ziline basan tinercilerle tartıştıktan sonra bıçaklanarak öldürülen Oğuzhan Kuzu (18), dün memleketi Giresun"un Bulancak İlçesi"ne bağlı Samugüney Köyü"nde son yolculuğuna uğurlandı. Oğuzhan Kuzu"nun cenazesine akrabaları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kameraları kapattırarak bir açıklama yapan baba Ahmet Kuzu, “Acımız büyük. Oğlumu İstanbul"a kurban verdim” derken, baygınlık geçiren anne Nermin Kuzu Bulancak Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı.
Hürriyet