ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki sünnet düğününde, 14 yaşındaki H.Ö.Y., babası Faik Y.'nin havaya ateş ettikten sonra otomobile koyması için kendine verdiği pompalı av tüfeğinin tetiğine dokununca, kuaförde çalışan 17 yaşındaki Ali Kavas'ı sırtından vurdu. Sadece halay çekmek için düğüne katıldığı öğrenilen Ali Kavas, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Gölbaşı'nın Karagedik Mahallesi'nde oturan Kavas Ailesi'nin iki çocuğundan küçüğü olan Ali Kavas, önceki gece bir yakınlarının sokakta yapılan sünnet düğününe, halay çekmek için gitti. Bir süre halay çektikten sonra yorulan Kavas, dinlenirken birkaç kişinin ellerindeki tabanca ve tüfeklerle rasgele havaya ateş etmelerini izledi. Avusturya'da çalışan ve iznini geçirmek üzere memleketi Gölbaşı'na gelen Faik Y. de ruhsatlı pompalı av tüfeğiyle havaya ateş etti. Faik Y., iddiaya göre daha sonra tüfeğini 14 yaşındaki oğlu H.Ö.Y.'a vererek "Al bunu otomobilin bağajına koy" dedi. H.Ö.Y. tüfeği aldıktan sonra otomobile doğru giderken yanlışlıkla tetiğe dokundu. Ateş alan pompalı tüfekten çıkan saçmalar arkası dönük halde duran Ali Kavas'ın sırtına isabet etti. Ağır yaralanan Ali Kavas, hemen bir taksiye konularak Ahi Boz Sağlık Ocağı'na götürüldü. Kavas, buradaki ilk müdahalenin ardından 112 Acil Servis ambulansı ile Ankara Gazi Hastanesi'ne sevk edilen Ali Kavas, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olay sonrasında jandarma ekipleri, gurbetçi Faik Y. ve oğlu H.Ö.Y.'yi gözaltına aldı. Baba- oğul, jandarmadaki sorgularının ardından Gölbaşı Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Faik Y. ve oğlu H.Ö.Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ankara'da bir kadın kuaför salonunda kalfa olarak çalışan Ali Kavas, çalışkan ve arkadaşları arasında çok sevilen bir kişiydi. Cenazesi dün Gölbaşı'nda toprağa verilen Ali Kavas'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 6 bin nüfuslu Karagedik Mahallesi sakinlerinin 7'den 70'e herkes cenaze törenine katılırken, Kavas'ın yakınları "Düğünlerde silah kullanmak geleneksel bir hal aldı. Adeta askeri bir komut gibi düğün ortasında `silah ve atış serbest' komutu ile davetliler rasgele havaya ateş ediyor. İşte böyle çok acı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bunun önüne geçelmesini istiyoruz" dedi. - DHA