Görülen davanın ardından adliyeden çıkarılan zanlının bulunduğu cezaevi aracı önünü kesen öfkeli kalabalık ortalığı savaş alanına çevirdi. Önü kesilen ve taş yağmuruna tutulan cezaevi aracını kurtarmak isteyen polis, kalabalığa gaz bombası ile müdahale etti.
3 ay önce kaçırıldıktan 2 gün sonra cesedi evinin bir sokak altına bırakılan 5 yaşındaki F.D'nin katil zanlısı V.Y. Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Mahkemeye sadece minik kızın babası ve annesi alınırken basın mensupları ve ailenin diğer yakınları içeri alınmadı.
Mahkeme salonunda minik kızının katil zanlısını karşısında gören anne Fatma Demir sinirlerine hakim olamadı. Hakimin davayı ileri bir tarihe ertelemesiyle birlikte sinir krizi geçiren anne "Minik kızımı öldürdü, adaletiniz bu mu?" diyerek feryat etti. Güçlükle sakinleştirilen anne ve baba Zekeriya Demir mahkeme salonundan çıkarıldı.
Bu sırada duruşmayı izlemek için gelen Demir ailesinin yakınları içeri alınmayınca adliye dışına çıktı. Burada polisin aldığı güvenlik önlemlerine tepki gösteren öfkeli kalabalık tepkilerini dile getirmeye çalıştı. Bu sırada cezaevi aracı adliyeden çıkınca ortalık bir anda savaş alanına döndü. Minik F.D'nin katilinin adil yargılanmayacağını ileri süren öfkeli kalabalık eline geçirdiği her şeyi cezaevi aracına fırlattı.Minik kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ve boğarak öldürdüğü tahmin edilen katil zanlısını linç etmek isteyen öfkeli kalabalık cezaevi girişinde cezaevi aracının önü keserek durdurdu. Zanlının kendilerine verilmesi için polise ve askerlere yalvaran kalabalık grup bir türlü sakinleştirilemedi. Taş yağmuruna tutulan cezaevi aracı içindeki zanlıyı almak isteyen kalabalık şoför mahallinde oturan askerleri indirmek istedi. Sinir krizleri geçiren bir şahıs askerlerden aracın anahtarını istedi. Bu sırada kapı kollarına asılan bazı vatandaşlar kapıları açmaya çalıştı. Bunun üzerine polisin müdahalesi sert oldu. Önce gaz bombası atan çevik kuvvet ekipleri cezaevi aracını öfkeli kalabalığın elinden kurtarmaya çalıştı. Cezaevi aracı önünde durdurulan otomobili ise çevik kuvvet ekipleri kenara çekmeye çalıştı.
Polis daha sonra öfkeli kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı. Atılan gaz bombasından etkilenen grup araçtan uzaklaşarak taş atmaya devam etti. Çevresi boşalan cezaevi aracı sıkıştığı yerden çıkmak isterken bir anda kuma saplandı. Taş yağmuru altında birkaç manevranın ardından kurtulan cezaevi aracı hızla olay yerinden ayrıldı. Aracın gitmesiyle birlikte polis taş atmaya çalışan kalabalığa yeniden müdahale etti. Bu sırada iki kişi yaralanınca polis ve vatandaş ikinci kez birbirine girdi. Güçlükle sakinleştirilen kalabalık cezaevinden uzaklaştırıldı.