Türkiye’de solvent ithalatı patladı. Dizel araç sayısı hızla artarken, mazot tüketiminin azalması büyük tehlikenin habercisi... 10 numara yağı yakıt olarak kullanan bir otobüs, Giresun’da alev alev yanmış, 9 yolcu feci şekilde can vermişti. “Katil yakıt” satışı yasak olmasına rağmen bütün şehirler arası yollarda afişlerle ulu orta satılıyor.
 
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması turizmi patlattı. Özellikle yurtiçinde uçak, tren ve şehirlerarası otobüslerde biletler günler öncesinde tükendi. Hâl böyle olunca da, vatandaşlar yine korsan otobüs firmalarına yöneldi.
 
Ancak bu durum büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Çünkü bu otobüslerin pekçoğu mazot yerine ‘katil yakıt’ olarak olarak adlandırılan ‘10 numara’ yağ kullanıyor. Madeni yağa başta solvent olmak üzere, çeşitli yanıcı kimyasal maddelerin karıştırılması ile elde edilen bu ‘katil yakıt’, en ufak bir sürtünmede alev alıp, aracı ateş topuna dönüştürebiliyor.
 
FACİAYA ‘10 NUMARA’ DAVETİYE
Halk arasında 10 numara yağ olarak bilenen ‘katil yakıt’ yakın dönemde birçok faciaya sebep oldu. Son olarak geçtiğimiz haziran ayında Giresun’da kaza sonrası bir anda alev alan yolcu otobüsünde 9 yolcu feci şekilde yanarak canverdi.. Makine Mühendisi Güngör Kaya, 10 numara yağa inceltmek için karıştırılan solvent maddesinin yanmayı kolaylaştırdığını belirterek, en küçük bir sürtünme halinde bile parlama ve patlamanın kaçınılmaz olduğuna söyledi. Kaçak yollardan elde edilen bu yakıtın kaza ve sürtünme olmadan bile, aracın mazot pombasında yangına sebep olabildiğine dikkat çekti.
 
BİR DEPODA 300 LİRA DAHA UCUZ
10 numara yağın satışı normalde yasak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu geçtiğimiz şubat ayında yayınladığı genelge ile otobüs ve kamyonlarda kullanımı giderek yaygınlaşan ‘10 numara yağ’ kullanımına yönelik sert tedbirler aldı. Bu ürünün akaryakıt olarak bulundurulmasını, satışını ve kullanımını yasakladı.
 
Bu yasağa uymayanlara da 740 lira ceza verileceğini açıkladı. Ama gelin görünki, birçok yasak gibi, bu da uygulanamıyor. Sözde satışı yasak olan ‘katil yakıt’ 15 litrelik tenekelerde her yerde, hatta otobüs terminallerinde bile uluorta satılıyor. Merdiven altı imalathanelerde denetimden uzak üretilen bu yakıt, kullanıcılara litrede yaklaşık 1 lira avantaj sağlıyor. 10 numara yağın 15 litrelik tenekedeki fiyatı 40 lira. Yani litresi yaklaşık 2.66 liraya geliyor. Bir otobüsün deposunun 300 litre yakıt aldığını düşünürsek, bu ‘katil yakıt’ı kullanan otobüsçü, mazot kullanan meslekdaşlarına göre her depoda 300 lira daha fazla kazanıyor.
 
10 NUMARA ÇEVRE KATİLİ
Yasak olmasına rağmen kullanımı giderek yaygınlaşan 10 numara yağ , tabiata ve halk sağlığına da çok ciddi zararlar veriyor. Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Aydın, kalitesiz yakıt kullanımından dolayı atmosfere çok zararlı ağır metallerin bırakıldığını belirterek, “ Bu tür yakıtlar müthiş bir çevre felaketine sebebiyet veriyor. Özellikle hidrokarbon ve karbonmonoksit emisyonları çok fazla. Bu da insanlara kanserojen etkisinden dolayı, açıkcası eksoz gazlarıyla insanları kanser ediyor” dedi.
 
DEVLETİN VERGİ KAYBI 1.5 MİLYAR
Şehirlerarası otobüs ve kamyonlarda mazot yerine, 10 numara yağ kullanımının giderek artması, devleti de ciddi oranda vergi kaybına uğratıyor. Çünkü bu yakıtlar kaçak yoldan üretilip, kaçak satılıyor. 10 numara yağın kullanımı arttıkça mazot tüketimi de azalıyor. Dolayısıyla devletin akaryakıttan elde ettiği vergilerde ciddi bir kayıp sözkonusu oldu. Türkiye Akaryakıt Bayileri, Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) verilerine göre, 2010 yılında 10 numara yağ kullanımından dolayı devletin uğradığı vergi kaybı 1.5 milyar lirayı aştı.
 
Türkiye