ALMANYA’NIN Hagen kenti yakınlarındaki Wetter kasabasında geçtiğimiz 6 Şubat’ta beraber kaldıkları evde babaannesi Sevim Gürten’i (69) yatağında yatarken kafasına indirdiği balta darbeleri ile öldüren torun Mervin Gürten 10 Haziran’da yargılanmaya başlıyor. Hagen Eyalet Mahkemesi’nde görülecek davada Mervin Gürten’in cinayetten yargılanacağı açıklandı.

PARA TARTIŞMASI

HAGEN Savcılığı Mervin Gürten’in babaannesi Sevim Gürten’i ağır şiddet darbeleri ile öldürdüğünü ve olaydan birkaç gün önce babaanne ve torun arasında para sorunundan tartıştıkları belirtildi. Babaannesini hunharca öldürdükten sonra soğuk kanlı şekilde evdeki kan izlerini temizleyen katil torun kayıplara karışmıştı. Sevim Gürten’in cesedini evde oğlu bulmuştu.

FACEBOOK’TAN ARANDI

HAGEN ve çevresindeki Türkleri şok eden cinayet sonrası firardaki torun Mervin Gürten’in yakalanması için polis facebook üzerinden yardım istemişti. Bu girişimin de yardımıyla katil torun cinayetten kısa süre sonra Hagen yakınlarında yakalandı. Yakalandıktan hemen sonra gözaltı hapsinde tutulan Mervin Gürten’in mahkemede suçunu itiraf edip etmeyeceği merakla bekleniyor. Cengiz PARLAYAN / HAGEN