Suçunu itiraf eden 33 yaşındaki katil zanlısı Hasan Hüseyin Göktaş, polise verdiği ilk ifadesinde Kübra Kocatürk ile birlikte olmak istediğini, karşı koyunca da bıçakladığını, durumu eşine ve yakınlarına anlatacağını söylemesine üzerine de boğazını kestiğini söylediği öğrenildi.

Göktaş'ın olaya hırsızlık süsü vermek içinde genç kadının kolundaki 5 adet altın bilezik ile 850 TL parayı aldığı yönünde polise ifade verdiği belirtildi. 9 aylık kızı Melike yanındayken öldürülen Kübra Kocatürk'ün yapılan otopsisinde ise başına sert bir cisimle vurulduğu, boğazının 3 ayrı yerinden kesildiği ve vücudunun 20 yerinden bıçaklandığı tesbit edilmişti.

Olay, 30 Ekim Cuma günü Meydan Mahallesi 697'nci Sokak'ta bulunan Zehra Hanım Apartmanı'nda meydana geldi. 48 yaşındaki Naciye Kocatürk, evinde börek yaparken akrabası olan bir çocukla gelini Kübra Kocatürk'e börek gönderdi. Kocatürk, çocuğun bir süre sonra gelip kapının zilini çaldığını ancak açan olmadığını ve içerdeki çocuğunda ağladığını söylemesi üzerine hemen gelinin evine gitti.

Kapıyı zorlamasına rağmen açamayan Kocatürk, bir yakınına haber vererek çilingir getirmesini istedi. Eve gelen çilingir kapıyı açınca Naciye Kocatürk, gelini Kübra Kocatürk'ü yerde kanlar içinde buldu. 9 aylık torunu Melike Kocatürk'ün de annesinin yanında ağlayarak gören Naciye Kocatürk sinir krizleri geçirdi. Ardından durum polise bildirildi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından öldürülen genç kadının eşi Murat Kocatürk'ün, 20 arkadaşını Asayiş Müdürlüğü'ne davet ederek ifadesini aldı. İfadesi alınanlar arasında Sanayi Mahallesi'nde Özmen Apartmanı'nda kapıcılık yapan evli iki çocuk babası Hasan Hüseyin Göktaş, şüpheli tavırlar sergiledi. İfadesi sırasında elleri titreyen Göktaş, daha sonra suçunu itiraf etti.

Kübra Kocatürk'ten hoşlandığını belirten Göktaş, polise verdiği ilk ifadesinde, " Arkadaşımın eşi Kübra'dan hoşlanıyordum. Evlerine gittim. Onunla beraber olmak istedim. Oda kabul etmedi. Karşı koyunca, ilk olarak korkutmak amacıyla bacağından bıçakla hafif şekilde yaraladım. Israrla beraber olmak istememe rağmen karşı koydu.

Olumsuz cevap verincede yine korkutmak amacı ile iki, üç yerine bıçak attım. Olayı eşine ve yakınlarına anlatacağını söyleyince, bu kez denk gelen yerine bıçak attım. Sonra da başına vurup, boğazını kestim. O sırada bebek ağlıyordu. Susturmaya çalıştım. Sonra annesinin yanına koydum. Olaya hırsızlık süsü vermek içinde kolundaki bilezikleri ve evdeki 850 TL parayı aldım. Daire kapısını örtüp, apartmanın garaj girişinden çıkıp, uzaklaştım."dedi.

Hasan Hüseyin Göktaş'ın, kadının kolundan aldığı 5 altın bilezik ele geçirilirken, 850 TL para ile de Göktaş'ın kredi kartı borcunu ödediği tesbit edildi. Göktaş'ın yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi./milliyet