Songül Erçil'in 1989 yılında Almanya'nın Berlin ilçesinde dünyaya geldiği 2005 yılında Almanya'dan kuzeni G.B ile evlenmek için kaçıp Adana'ya geldiği belirlendi.


Ancak ağabeyi O.E., kız kardeşinin yanlış yaptığını düşünerek Adana'ya gelip onu tekrar Almanya'ya götürdü. Ancak Erçil, Almanya'dan ikinci kez kaçarak Adana'ya eşinin yanına geri döndü. Bunun üzerine ailesi bir daha onu götürmeye gelmedi. Bu arada Erçil'in iki çocuğu dünyaya geldi. Ancak uyuşturucu batağına düşen Erçil, eşiyle de problemler yaşamaya başladı.

2009 yılında annesi Nigar'ı kaybeden Songül Erçil, kocası G.B., ile ayrıldı. Genç kadın 2011 yılında tanıştığı H.D.T., ile yaşamaya başladı. Bu birlikteliğinden de bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Ancak uyuşturucu bağımlılığı bu ilişkiyi de sonlandırdı. Uyuşturucu parası bulmak için fuhuşa başlayan Songül, ahlak polisi tarafından yakalanıp hakkında işlem yapıldı. Kimsesi olmayan genç kadın pansiyonlarda yaşamaya başladı. Bu durumu öğrenen ailesi 2013 yılında Adana'ya gelerek Elçil'i uyuşturucudan kurtulması için tedavi ettirdi.

Abi Erçil kardeşini Almanya'ya götürmek istedi ancak Erçil gitmedi. Bu arada Songül Erçil'in babası da hayatını kaybetti. Genç kadına babası öldükten sonra miras kaldı. Erçil aldığı mirası da kısa sürede uyuşturucuya harcayarak bitirip tekrar pansiyonlarda kalmaya başladı.

Ve hayatı çok acı şekilde bitti.  Almanya'nın Berlin kentinde dünyaya gelen, Adana'da bir barakada, öldürüldükten sonra cesedi parçalananan Songül Erçil'in bir kol ile bir bacağı bulunurken, vücudunun diğer parçalarına henüz ulaşılamadı. Ekipler tonlarca ağırlıktaki çöp dağları arasında, detektör köpekler yardımı ile cesedin kalan parçalarını bulmak için gece- gündüz çalışma yaparken, gözaltında sorgulanan Fatih Karaman ifadesinde tüm ayrıntıları anlattı.