Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi ve Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi arasında imzalanan protokol kapsamında İlçedeki Otellere yönelik olarak başlatılan “Kat Görevlisi” eğitim seminerleri bu yıl sömestr tatilinde Turizm Meslek Lisesi salonunda verildi. Kursa ilk etapta 15 kişi katılırken kurs sonunda düzenlenen sınavda başarılı olan 11 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Okul Müdür Yardımcısı Ümit Çağlar, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşan Okul Müdür Yardımcısı Ümit Çağlar “Bu süreçten sonra işin ehli, alt bilgisini almış kalifiyeli elemanlar iş gücünü sektörde göstermektir. Bu anlamda biz kurumlarla iş birliği yapmaktan mutluyuz” dedi.
Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise, Didim’in turizmde gelişmeye başladığını ve gelecek 5 -10 yıl ki süreçte yıldızlı otellerin Didim’de hizmet vermeye başlayacağını söyleyerek, “Artık sektörde belgeleri eleman alınıyor artık vbu ileri ki süreçte zorunlu hale gelecek. Biz bunun altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz Belediyemize bir öneri getirdik ve kabul edildi. Bu başlangıç çalışması ve 3 yıllık bir çalışma bu kursta örnek çalışma ve bu süreçten sonra Didim’deki bayanları ve gençlerimize kursa bekliyoruz. Belediyemiz okulumuz hazır ve bunun alt yapısı hazır” diye konuştu.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise “Turizm sektörü hata affetmeyen bir sektör; bunun içinde koşulsuz uzman insanlarla çalışılmalı. Bizim okulumuz var öğretmenlerimiz var; Burada turizmle ilgili her türlü eğitim veriliyor. Kat görevlileri anlamında kurslar verildi bu kurslar İstihdama da katkı sağlayacak. Burada işsizlik sorunu var bizde buna destek olmaya çalışacağız. Biz bu konuda tesislerle konuştuk ve onlarda olumlu baktılar. Onlarda tecrübeli, eğitimli ve vasıflı kişilerle çalışmayı istiyor. Bu konuya olumlu bakıyorlar” şeklinde konuştu.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu da, kent konseyinin icracı bir kurum haline geldiğini ve bunu da çalışmalarıyla gösterdiğini belirterek, “Elimizde güzel bir okulumuz var. Okulumuzun bu anlamdaki çalışması da güzel; görev alanları teşekkür ediyoruz ve devamını istiyorum. Ben somut ve devamı olan kursları istiyorum. Bu anlamda istihdama yönelik bu kursların çok önemsiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından ilçe protokolü tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi. Töreninde konuklara Okul İdaresi tarafından ikramlarda bulunulurken ödül töreni hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.