Kazada hayatını kaybeden Hamdi Delefoğlu"nun evine giderek baba Kadir Delefoğlu"nu ziyaret eden Vali Vekili Celal Ulusoy, babaya ve aile bireylerine baş sağlığı diledi. Daha sonra İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve Bozdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte ilçe merkezinde trafik denetimine katılan Ulusoy, denetim için durdurulan motosiklet sürücülerine kask dağıtarak, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.
Denetimler hakkında bilgi veren İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bölgemizde motosikletlerin bu kadar yoğun olması nedeniyle kazalar meydana geliyor. Kazalarda motosiklet sürücüleri başından yaralanıyor. Kask kullanımının arttırılması için böyle bir çalışma başlattık. Kaskın kullanılması sürücülerin can güvenliği açısından çok önemlidir. Motosiklet sürücülerinin kask kullanmasını istiyoruz” dedi.
Özellikle motosiklet kullanan vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar olduğuna dikkat çeken Vali Vekili Celal Ulusoy da, “Tüm vatandaşlarımızdan dikkatli araç kullanmalarını istiyoruz. Özellikle son yıllarda trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın çokluğu göz önünde tutulursa olayın ne kadar ciddi boyutlarda olduğu daha da iyi anlaşılacaktır. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına eksiksiz uymalarına davet ediyoruz. Bulunduğumuz konum itibariyle trafiği oldukça yoğun bir bölgede yaşıyoruz. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızın daha da dikkatli olmalarını esas denetim mekanizmasının vatandaşların bir birlerini uyarmaları gerektiğini tekrar hatırlatıyorum. Tüm donanımları eksiksiz ve kullanacağı taşıta uygun sürücü belgesi olan vatandaşlarımıza bugün kask hediye ederek, kurallara uymanın önemine dikkat çekmek istedik” diye konuştu.
OLAYIN GEÇMİŞİ-
Bilindiği gibi; Bodoğan"da 1 Haziran"da meydana gelen trafik kazasında; Bozdoğan Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Hamdi Delefoğlu, babasına ait 09 NR 1896 plakalı motosikletle okula giderken, yolda trafik kontrolü yapan polisleri görünce ehliyetin olmaması nedeniyle kaçmaya başlamıştı. Hamdi Delefoğlu"nun kaçtığını gören trafik polisi de öğrenciye takip etmeye başlamış ve öğrenci kontrolsüz olarak girdiği Kavaklıdere Çevreyolunda seyir halinde olan Gürol K. Yönetimindeki 09 E 1896 plakalı kamyona çarparak hayatını kaybetmişti.