CHP Meclis Üyeleri Refik Karataş, MHP"li Meclis Üyeleri Ali Çalışkan, Ali Öner ve Orhan Zararsız"ın mazeretli olarak katılmadıkları meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü.

Saygı duruşu ve geçmiş karar özetinin oylanması ile başlayan Söke Belediye Meclisi"nin Kasım ayı olağan toplantısında ilk altı maddede yer alan 2010 Mali Yılı Performans Esaslı Bütçeleme Programı; 2010 Mali Yılı Ücret, Vergi ve Harçlar Tarifesi ile Belediyeye ait şehrin muhtelif yerlerinde bulunan büfe ve dükkanların 2010 Mali Yılı Kira artış bedellerinin belirlenmesi; 2010 Mali Yılı Gelir Bütçe Taslağı; 2010 Mali yılı Gider Bütçe Taslağı ve 2010 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesine ekli Bütçe Kararnamesinin görüşülerek karara bağlanması konuları bütçe komisyonuna havale edildi. Bütçe ile ilgili konular komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından 20 Kasım Cuma günü yapılacak Kasım ayı meclisinin ikinci oturumunda karara bağlanacak.

Söke Belediye Meclis toplantısı gündeminde yer alan Belediye Meclisinin 02.10.2009 tarih ve 2009/10-9 nolu kararı ile görevlendirilen; Kültür, Sanat ve Eğitim Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu, Çevre Komisyonu, Kadın Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu"nun 5 aylık Çalışma Programları görüşüldü. Komisyon Başkanlarının çalışma programlarını meclise sunmalarının ardından yapılan oylamada tüm komisyonların çalışma programları ayrı ayrı oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin diğer maddesinde yer alan Söke Organize Sanayi Bölgesi"nde (OSB) Söke Belediyesi"nin daha önce yüzde 35 olarak belirlenen hisse payının yüzde 34"e indirilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile meclisten geçti. Söke Belediye Meclis toplantısında Söke Belediyesi"ni Söke OSB"de temsil eden iki asil üyeye ilave olarak 3 asil ve 5 yedek üye seçimi açık oylama ile yapıldı. Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ile CHP"li Meclis Üyesi Engin Yıldız ile birlikte AKP"li Meclis Üyesi Levent Candal, CHP"li Meclis Üyesi Mehmet Çınar ve MHP"li Meclis Üyesi Namık Bayrakçı Söke Belediyesi"nin müteşebbis heyette Söke Belediyesi"nin temsil eden diğer isimler olacaklar.

Söke Belediye Meclisi"nin Kasım ayı olağan toplantısı birinci oturumunda Tarihi Kentler Birliği"nin 21.10.2009 tarih ve M.34.9.TKB-132 sayılı yazısı gereğince düzenlenen inceleme gezisine Tarihi Kentler Birliği Komisyonu üyeleri CHP"li Meclis Üyesi Afet Er ve MHP"li Meclis Üyesi Şule Tuntaş"ın Belediyeyi temsilen katılmasına oy birliği ile karar verildi.