Kasık ağrısı genellikle fiziksel bir aktivite ya da spor yaralanmaları sonucu meydana gelir. Bu bölgedeki kasların gerilmesi ya da zorlanması kasık ağrılarının başlıca nedenini oluşturur.

Ancak yüzme ya da koşma gibi kasları zorlayan bir aktivite söz konusu olmadığı halde, yani herhangi bir yaralanma olmadan ortaya çıkan kasık ağrıları altta yatan başka bir sorunu haber veriyor olabilir. Bu nedenle aniden başlayan ya da uzun süren kasık ağrılarını görmezden gelmemek önemlidir. Hangi uzmana muayene olmanız gerektiğini kestiremediğiniz durumlarda aile hekiminize danışabilirsiniz.

Devam eden, git gide şiddetlenen veya haftalar boyu geçmeyen kasık ağrıları ihmal edilmemeli ve bir genel cerrahi uzmanına başvurulmalıdır. Kadınlarda üreme organları ile ilgili bir sorundan şüpheleniliyorsa jinekolojik muayene ile de ağrının kaynağı anlaşılabilir.

Kasık ağrısının birçok farklı nedeni olabilir ve bu nedenler kadın ve erkekte farklılıklar gösterir. Örneğin kadınlarda adet dönemindeki yumurtlama kasık ağrısına yol açabilir ve doğal olarak erkekler için böyle bir ağrı nedeni söz konusu olamaz.