Şahin dün Kanal 7’de katıldığı programda güncel gelişmeleri şöyle değerlendirdi:
 
Ergenekon’da  görürsünüz
 
 “Seçim öncesi bir siyasi partiye dönük bu tür girişimlerden gerçekten büyük üzüntü duyuyorum. Bunlar siyaseti çirkinleştiriyor. Bunun arkasında kim var? Hangi amaçla yapıyor? Bu konuları değerlendirirken politik bir takım yaklaşımlar içerisinde bulunmak bizi hiçbir zaman doğru bir noktaya getirmeyebilir. Yalnız bu bizim siyasi hayatımıza ya da Türkiye’deki bu gelişmelere bu bir takım kasetler, gizli kaset görüntüleri, şantaj kasetleri ilk defa girmiyor. Ergenekon davasını incelerseniz orada buna benzer çokça kaset olduğunu görürsünüz. Bu yeni bir şey değil. Demek ki Türkiye’de bunu yöntem olarak benimsemiş birileri var, bir takım çeteler var. Bunu incelerken bunu gözardı etmemek gerek.
 
Bizi suçlamaya çalışıyorlar
 
Biz parti olarak seçimlere doğru giderken rakiplerimizin bu şekilde yıpratılarak avantaj elde etmeyi şerefsizlik sayarız. Biz seçimlerin eşit şartlar altında yapılmasını arzu ederiz. Yani ‘AK Parti buradan avantaj elde eder, MHP barajın altında kalır, daha fazla milletvekili çıkarır’ gibi bir takım iddialarla bizi suçlamaya çalışıyorlar. Başka siyasi partilerin de buradan avantaj elde edebileceğini değerlendirmelerinde yarar olduğu kanaatindeyim. Lütfen bir Rus haber ajansına atfen bazı gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlanan bir anket sonucuyla bu söylediklerimi birleştirsinler.
 
Ak Parti uzlaşma aramalı
 
Türkiye’de sivil bir anayasaya ihtiyaç var. Seçimin ardından parlamentoda uzlaşma komisyonu kurularak, siyasi partiler ile sivil tolum örgütleri ve üniversitelerin de katılımıyla çalışma yapılmalı. Ak Parti’nin üçüncü dönem de tek başına iktidara geleceğini düşünüyorum. Ak Parti, anayasayı tek başına değiştirecek milletvekili grubuyla Meclis’te yer alsa bile anayasayı geniş bir mutabakatla yapma çabası içinde olmalıdır.” (hürriyet)