Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internete düşen kasetlerle ilgili olarak “MHP’yi yeniden tasarlamak için ortaya konulan çirkin bir oyun. Daha önce aynısını CHP’de yaptılar” dedi. Erdoğan, Bahçeli’ye “Bu kirli tezgahı, komploları görüp, yol yakınken çetelerle işbirliğinden vazgeç. CHP ile kurduğun çete ittifakından geri dön. Gözünü açıp oynanan oyunu gör” çağrısında bulundu.
Erdoğan, Gebze Stadı’nda AK Parti Kocaeli Gençlik Şöleni’nde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak siyaset mühendisliğinin her zaman karşısında olduklarını, her zaman “söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir.Millet dışında hiçbir kuvvet bu ülkeye istikamet ve rota çizemez” dediklerini belirterek, şunları söyledi:
 
 
 
SİYASET MÜHENDİSLİĞİ YAPIYORLAR:  Siyaset mühendisliği yaptılar, ülkeyi yokluğa, yoksulluğa, zulme ve baskıya mahkum ettiler. Biz hiçbir şekilde sivil siyasete müdahale edilmesine, siyasetin o siyaset mühendisleri eliyle şekillendirilmesine seyirci kalmadık kalmayacağız.
CHP’YE KASETLE ŞEKİL VERDİLER: (Kılıçdaroğlu’nu kaset mamulü bir genel başkan olarak niteledikten sonra) Ardından işte o kaset yoluyla CHP’ye yeni bir şekil verdiler, adına yeni CHP dediler. Sadece kaset mamulü bir CHP değil aynı zamanda siyaset mühendislerinin tasarımı olan bir CHP’dir bu. Şimdi aynısını MHP’ye yapıyorlar.MHP’yi de aynı çirkin kaset tezgahları ile şekillendirmek, yeniden tasarlamak istiyorlar. Bunu çok çirkin çok tehlikeli gördüğümü ifade etmek istiyorum. Siyaset elbette ki kirinden, pasından, edepsizliklerden arındırılmalıdır. Elbette temiz olmalıdır. Ama bunu milletim sandıkta yapar. Demokrasilerde siyaset tasarımını siyasetin yeniden dizaynını sadece ve sadece millet yapar.
MÜNASEBETSİZ POZİSYONLARINI ÖRTÜYORLAR: Bu kaset komplolarından dolayı bizi, AK Parti’yi suçlayanlar, çok ciddi bir hezeyan içindeler. Özellikle CHP’nin kaset mamulü kasetlerden nemalanmış kasetler sayesinde iş başına gelmiş genel başkanının, çıkıp AK Parti’ye iftira atması, kendi münasebetsiz pozisyonunu örtme çabasından başka bir şey değildir. CHP’de kaset mağduru beyefendiyi yeniden milletvekili adayı yapan, kaset mağduru hanımı liste dışı bırakan bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’dur. CHP’de eski genel başkanı şantaj için odasında bayan gazeteciyle pazarlık yapan da yine bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu ortaya saçılan kasetlerden dolayı sağı solu suçlayacak en son kişi de yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
BAHÇELİ BU OYUNU GÖRMELİ: (CHP’nin şu anda yeniden tasarlanmış durumda olduğunu belirttikten sonra) Ama, MHP’ye, bu çeteleri, bu kirli tezgâhı, bu komploları görüp, yol yakınken çetelerle işbirliğinden vazgeçmesini tavsiye ediyorum. MHP’ye, CHP ile kurduğu çete ittifakından, çete kardeşliğinden geri dönmesini tavsiye ediyorum. MHP Genel Başkanı, öfkesine hakim olamayarak, kimyası bozulmuş şekilde AK Parti’yi suçlayacak yerde, gözünü açsın, oynanan oyunu görsün. Sayın Bahçeli, bu ülkenin Başbakanına, haddi, hududu, edep dairesini aşarak saldırmak, sizi çeteler nezdinde şirin gösterebilir ama milletim bu üsluptan rahatsız oluyor bilesiniz. Öfke patlamalarınız, çirkinliğin üzerini örtmeye yetmiyor.
Hakaretleriniz, küfürleriniz, kontrolsüz saldırganlığınız hiçbir şeyi meşru hale getirmiyor. Şu yaşanan manzara, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime yapılmış en büyük haksızlıktır. Bu MHP üst yönetimi, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimi, 12 Eylül’de CHP’nin ve çetelerin yedeğine soktular. Adeta MHP’yi aldılar, CHP’nin yavrusu haline getirdiler. CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimin, partilerinin nasıl dışarıdan tasarlandığını görmelerini istiyorum.