Yeni Şafak'ın 'CHP'de Kasetle Sav'ma Operasyonu' manşeti siyasi gündeme bomba gibi düştü. Genel Sekreter Sav'a oğlunun görüntüleriyle şantaj yaptığı ileri sürülen Mehmet Sevigen, Ankara Haber Müdürümüz'ü arayarak tehdit etti, CHP'lilere ağza alınmayacak küfürler savurdu.


Yeni Şafak'ın 'CHP'de Kasetli Sav'ma Operasyonu' manşeti üzerine CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'le yüksek gerilimli bir konuşma yaptık. Daha doğrusu o gerilimli, ben ise cevap veren konumundaydım. Sevigen, kontrolden çıkmış gibiydi. Bu yüzden birkaç kez, "Böyle konuşmaya devam edecekseniz konuşmayalım" demek zorunda kaldım. Ancak, "Patronlarınla da konuşacağım. Seninle mücadele edeceğim" diye tehditler sıralayan Sevigen hızını alamayıp 'Sana bu bilgiyi veren CHP'liye' sözüyle başlayan küfürlü cümleleri sıraladı.
HABERİMİN ARKASINDAYIM

Sevigen'in, "Böyle siyaset yapılmaz, Parti böyle yıpratılmaz" sözlerine verdiğim cevapta da olduğu gibi siyaset yapmak, bir partiyi yüceltip diğerini yıpratmak benim işim değil. Ayrıca Sevigen, benden ısrarla Önder Sav'ın oğlu hakkındaki kaseti ve bu kaseti neden açıklamadığımı sordu. Kimsenin özel hayatıyla ilgili değilim. Zaten haber de Önder Sav'ın oğlunun özel hayatıyla ilgili değil. Ne ima edilmek isteniyor bilmiyorum ama Özgür Sav'ı tanımıyorum ve tanımadığım kimse hakkında hüküm vermek gibi bir adetim yoktur. Ben Özgür Sav'ın peşinde olsam onun Fransa'da mı yoksa İngiltere'de mi yaşadığı konusundaki çelişkiyi netleştirirdim. Onun dahi peşine düşmedim. Ancak Sevigen her türlü hakaret ve tehditle benim peşime düşeceğini söyledi. Tehdit edilen ne ilk gazeteciyim ne de son olacağım. Haberimin arkasında duruyorum. Kem söz sahibine aittir diyor, elinden geleni arkasına koymamasını istiyorum.


Bunlar CHP'de normal vakalar

CHP'den 'anti demokratik bir yapı' olduğunu belirterek istifa eden Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, Sav'a şantaj iddiasını değerlendirdi. Canan "Parti Meclisi üyesi olduğum zaman da partide nelerin olduğundan haberimiz olmazdı. Şantaj gibi Bizans oyunları normal" dedi. CHP eski milletvekili Hasan Aydın ise adayları Baykal ve ekibinin belirlediğini belirterek ayak oyunlarının normal olduğunu vurguladı.


Sav suskun...

Yeni Şafak'ın haberi CHP'yi karıştırırken, olayın odağındaki isim Önder Sav suskunluğunu bozmadı. Sav kendisine yakın isimlerle gün boyu toplantı yaptı. Şantaj iddiaları parti içinde de tartışmalara neden oldu. Muhalif çizgiye yakın CHP'liler “Partide Bizans oyunları eksik olmaz. Şantaj olayı da doğru” dediler.


Omuz omuza çalışıyoruz

Mehmet Sevigen, Yeni Şafak'ın haberinin yalan olduğunu ileri sürdü. Sevigen, 'Genel sekreterimizle CHP'nin yerel seçimlerde en iyi sonucu alması için geceli gündüzlü omuz omuza çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.