KİLİS"te, kaçak olarak kasaplık yapan 60 yaşındaki Mehmet Toma, şiddetli geçimsizlik nedeniyle kendini terk eden ve ailelerin araya girmesiyle barışıp evine getirdiği eşi 44 yaşındaki Meryem Toma"yı boğazını keserek öldürdü.

Olaydan sonra evinin damına çıkıp intihar girişiminde bulunan şüpheli komşuları tarafından ikna edilip gözaltına alındı. Olay saat 06.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Hacı Emin Sokak"ta meydana geldi. İddiaya göre, eşinden ayrılan 4 çocuk babası Mehmet Toma, 13 yıl önce yine kendisi gibi eşinden ayrılan 3 çocuk annesi Meryem Toma ile evlendi.
Bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşayan ve şeker hastalığı nedeniyle sağ ayağı bileğinden kesilen, gözlerinde görme kaybı olan Meryem Toma, evini terk edip baba evine gitti. Yakınlarının araya girmesiyle ikna edilen Meryem Toma, 2 gün önce evine döndü. Ancak çift arasındaki geçimsizlik devam edince kalıpçı ustası olmasına rağmen kaçak olarak kasaplık yaptığı ileri sürülen Mehmet Toma, tartıştığı eşinin boğazını kesip öldürdü.

Zanlı koca, olayın şokuyla 2 katlı evinin damına çıkıp intihar girişiminde bulundu. Komşuları tarafından ikna edilen ve sağlık görevlilerinin sakinleştirici iğne yaptığı Toma, gözaltına alındı. Öldürdüğü eşinin cesedi ise yapılan incelemenin ardından otopsi için Kilis Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cinayetle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Milliyet