Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ATO Başkanı Sinan Aygün'ün, evindeki kasasından çıkan 2,5 milyon euronun kaynağını, babadan kalma dükkanın satışından elde edilen gelir ile kızı Burcu'nun düğününde toplanan 30 torba altın olarak açıkladığı öğrenildi.

Aygün, savcı sorgusunda paranın kaynağına ilişkin soru üzerine, "Rüzgarlı Sokak'ta babadan, dededen kalma işyerimiz vardı. O dükkanı sattım. Ayrıca kızımın bir süre önce düğünü oldu. Takılan altınlar 30 küçük torbayı doldurdu. Çocuğun bunları takacak hali yok. Bunun önemli bir kısmını paraya çevirdik.

Satılan dükkan ve kızın düğününde toplanan ziynet eşyalarından elde edilen parayı değerlendiremeden bunlar oldu" dedi.

BİLGİLER YANLIŞ

Aygün, Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile Kandıra Cezaevi'nde aynı odada kaldığı günlerde yaşadıklarını da anlattı. Aygün plastik masa sandalye takviyesi yaptıran komutanların, sıkı bir temizlikle hijyenik bir ortam oluşturduklarını belirtti. Soruşturmaya ilişkin gelişmeleri odaya konulan televizyondan izlediklerini kaydeden Aygün, "Verilen bilgiler hep yanlış" yorumu yapan komutanların ortak kararla televizyonu kapattıklarını da söyledi.

ARACILIK YAPMADIM

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan
Aygün, bugün günlük gazetelerin birinde yer alan "Hükümetten askere
mesaj götürmüş" başlıklı haberle ilgili, "Aracılık yapmadım, herhangi
bir misyon da yüklenmedim" dedi.
Aygün yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ile asker arasında mesaj
getirip götürme gibi bir misyonu konumu gereği üstlenmediğini,
üstlenmeyeceğini, aracılık dahil devletin üst kademesinde açık bilgi
akışının herhangi bir noktasında olmadığını söyledi.

Sinan Aygün, bu kapsamda herhangi bir görüşme yapmadığını vurgulayarak,
soruşturma kapsamında bugüne kadar bir yorum yapmadığını ve bundan sonra
da yapmayacağını kaydetti.




SÜRPRİZ ZİYARET

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün sessiz sedasız bir şekilde ve yalnız başına Ankara Ticaret Odası binasına gelerek ATO Başkanı Sinan Aygün'ü ziyaret etti. Saat 13.25'te Ankara Ticaret Odası binasına gelen Koç ile Aygün'ün görüşmesi henüz bitmedi.

Koç'un Sinan Aygün'ün Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması ve 14 gün sonra serbest bırakılması dolayısıyla "geçmiş olsun" ziyaretine geldiği belirtiliyor. Yaklaşık 2 buçuk saattir süren ziyaretin ardından Mustafa Koç'un gazetecilere bir açıklama yapması bekleniyor.