Germencik İlçesi'nde, evine geldiği sırada kapıda bekleyen bir kişiyi görünce ruhsatlı tabancasını çıkartıp şüpheliyi yakalayan A.D., eve girdiğinde bir başka kişinin içinde 50 bin TL olan kasayı açmaya çalıştığını farkedip onu da etkisiz hale getirdi. Polise haber veren A.D., 6 kişilik hırsızlık şebekisinin çökertilmesini sağladı.

Germen- Aydın arasında sefer yapan yolcu minibüsü sahibi olan A.D., geçen pazar günü akşam saatlerinde Germencik'te evinin bulunduğu apartmana girdi. Dairesine gelen A.D., kapıda bir kişinin beklediğini görünce ruhsatlı tabancasını çıkartıp şüpheli R.A.'yı etkisiz hale getirdi. Eve giren A.D., yatak odasındaki içinde 50 bin TL olan Çelik kasayı açan V.K.'yı da fark edip yakaladı ve polisi aradı.

İki şüpheliyi gözaltına alan polis, V.K. ve R.A.'nın ifadesi doğrultusunda soruşturmayı derinleştirdi. Olayla ilgili, 4 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin, kiraladıkları 09 KA 622 plakalı otomobille, Aydın'dan Germencik İlçesi'ne gittikleri, iki şüphelinin hırsızlık için eve girdiği, diğer 4'ünün de dışarıda gözcülük yaptığı, polisin gelmesiyle de kaçtıkları ortaya çıktı. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden kasayı açan V.K., gözcülük yapan D.A. ve E.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. E.G. hakkında daha önceden 'trafik düzenini tehlikeye düşürmek' suçundan tutuklama kararı bulunduğu da ortaya çıktı.