Lazer teknolojisi "Hilterapia"yöntemi ile her türlü kas-iskelet sistemi ağrıları son buluyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Öznur Öken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfusun yaşlanması ve mesleki yıpranmalar nedeni ile kas-iskelet sistemi hastalıklarının artış gösterdiğini ve vücutta ağrı şikayetlerinin daha sık görüldüğünü söyledi.

Ağrı tedavisinde, medikal dışında, yan etkisi olmayan etkili tedavi yöntemleri sunmak için çalıştığını belirten Öken, bu doğrultuda lazer teknolojinden faydalandığını ifade etti.

"Hilterapia" yönteminin ağrı tedavisinde uygulanan lazer teknoloji yöntemi olduğuna işaret eden Öken, bu yöntemin inatçı ağrılar için etkili ve pratik tedavi imkanı sunduğunu anlattı.

Öken, "Yüksek yoğunluklu lazer teknolojisi olan Hilterapia yöntemi ile vücudun kendini tamir mekanziması harekete geçiriliyor" dedi.

 

-"15 dakikada etkili ve kalıcı çözüm"

 

Tedavi seans sayısının kişiye, ağrının şiddeti ve ağrının tedaviye verdiği yanıta göre değiştiğini dile getiren Öken, "Kişiye göre, her biri 15-20 dakika süren seanslarla etkili ve kalıcı çözüm sağlanabiliyor. Tedavi, 5-10 seans arasında uygulanıyor. Seanslar hastalığın ciddiyeti ve ağrının tedaviye verdiği yanıta göre değişebiliyor" diye konuştu. 

Terapist tarafından kılsız ve herhangi bir yara olmayan cilde, tarama ve tetik nokta şeklinde uygulama yapıldığını ifade eden Öken, uygulama sırasında hem hastanın hem de terapistin gözlük kullanması gerektiğini vurguladı.

Öken, bu tedavi yönteminin pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bel-boyun ağrıları (fıtık, kireçlenme), sırt ağrıları, diz ağrıları (menisküs yırtığı, kireçlenme), cerrahi müdahale sonrası geçmeyen her türlü kas-iskelet sistemi ağrıları, epikondilit (tenisçi dirseği), topuk dikeni, fibromiyalji (kas romatizması), lokalize kas ağrıları, eklem zorlanmaları-burkulmalar, omuzda kas sıkışması, kas yırtıkları ve daha pek çok kas-iskelet sistemine bağlı olduğu kanıtlanmış ağrılarda başarılı sonuçlar alınmaktadır."