Kartal’da iki ayrı markete ses bombalı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralanan olmazken marketlerde küçük çapta maddi hasar oluştu. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Cumhuriyet Mahallesi Zeytinlik Caddesi 45 numarada bulunan bir market ile Hürriyet Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bulunan başka bir markete saat 00.30 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce ses bombalı saldırı düzenlendi. Patlama sesini duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Saldırıların düzenlendiği adreslere çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Emniyet şeridiyle bölgeyi kapatan polis, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürüğü ekipleri, patlamanın meydana geldiği iki ayrı adreste de detaylı delil araştırması yaptı. Bomba uzmanı ekipler de adreslerde incelemelerde bulundu. Yapılan ilk incelemede patlamaya ses bombasının sebep olduğu belirlendi.

Metin Atağ isimli mahalle sakini, büyük bir gürültü duyduklarını ve olay yerine geldiklerinde dumanların yükseldiğini gördüğünü aktardı. Atağ, vakit geçirmeden durumu polise bildirdiğini söyledi. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.