ÇAKTIRMADAN bir seri yakalamak Beşiktaş"ın amacı. “1-0 olsun benim olsun” felsefesi belki Mustafa Denizli"yi Mustafa Denizli yapan düşünce biçimi değil ama aradaki puan farkının da kapanması gerek.

A.GÜCÜ, Beşiktaş için yıllardır velinimet. Belki aralarındaki husumet, A.Gücü"nü fazlaca strese sokuyor. Bilemiyorum. Ama iki takım oynayınca kazanan hep Beşiktaş oluyor.

TOP MOLA VERDİ

BAŞKENT temsilcisi, müteveffa Ankaraspor"dan 13 futbolcu aldı. Yıllar önce Inter"de 40 dolayında oyuncu varken Hector Cuper, iki ayrı seansta antrenman yaptırıyordu. Hikmet Karaman"dan aynısını bekleyebiliriz. Aynı takımda olduklarını bilmeyen futbolcular var.

MAÇA hızlı giriyor Beşiktaş. Hazır aleyhte slogan atılmıyorken gol bulmakta fayda var. 3. dakikada Fink"in ortasına Nobre kafayı vuruyor. Ama top az farkla dışarıda. 6"da Nihat soldan korneri kullanıyor. Nobre"nin yakından kafasını Serkan çeliyor. Ferrari"nin ayağı dokunamıyor topa. 14"te uzaktan Ernst yokluyor. Yine Serkan.

15"TE İsmail, köyün başından vuruyor topa. Top, Elyasa"nın kafasında çay-çorba-ihtiyaç molası veriyor. Sonrasında topun yolculuğu ağlarda bitiyor: 1-0.

BEŞİKTAŞ, golden sonra geriye çekiliyor. Ankaragücü"nün maça girmesine izin veriyorlar. Maç başındaki hız azalıyor. Ankaragücü oyuncuları, Beşiktaş savunmasının arasında sıkışıyor. 34"te Nihat"ın ceza alanı dışından volesine Nobre kafayı uzatıyor. Serkan yine doğru yerde.

FERRARI GİBİ YETİŞTİ

60"TA Tabata"nın mükemmel pasını Ekrem takip etti. Sağdan ceza alanına girdiğinde topu sola mı atmak istedi yoksa kaleye mi anlayamadık. Top da anlayamadığı için kaleye paralel gitti. 69"da Emre"nin ara pasında Meye, savunmayı uyuttu. Ama Rüştü kendini Afrikalı"nın önüne attı. Pozisyonun devamında Beşiktaş kim vurduya gidiyordu. Karambolde Adem tarafından kaleye yönlendirilen topu Ferrari çıkardı.

81"DE Bobo soldan geldi. Sağa doğru paralel pası gönderdi. Tabata ölçtü, biçti ve dışarı yolladı topu. 85"te Tabata"nın vuruşunu kaleci çıkardı. 88"de Meye, kalenin önünden Rüştü"ye nişanladı.

BEŞİKTAŞ, maçlarda devamlı olarak aktif dinlenme içinde. Ama ileride bu kadar erken gol bulamayabilir. Ya da iyi savunmasına rağmen şansa da olsa bir gol yiyebilir. İki farkın garantisini elinin tersiyle bir kenara hiçbir zaman itmemeli. Kazandıkça tatlı gelir 1-0"lar. Dikkat etmezse tatlı 1-0"lar, tatsız 1-1"lere dönebilir.